Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii în perioada următoare: „Cel mai bine ar fi să stăm unde suntem”

Şeful DSU le recomandă românilor să evite mobilitatea şi interacţiunea în perioada următoare, cel puţin în următoarele 30 de zile, după ce valul patru a adus sistemul sanitar românesc în colaps.

22 oct. 2021, 17:46
Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii în perioada următoare: „Cel mai bine ar fi să stăm unde suntem”

Raed Arafat le recomandă românilor să nu mai plece în concedii. Acesta atrage atenţia asupra faptului că, în unităţile de cazare, accesul se va face în baza certificatului verde.

În hoteluri, trebuie prezentate certificatele verzi care atestă că te-ai vaccinat sau ai trecut prin boală. Testul nu se ia în calcul. Nu ai certificat, nu te poți caza în hotel. E aplicat, deja, în multe țări din Europa. Dar cel mai bine ar fi să stăm unde am fost”, precizează şeful DSU.

Citeste si Raed Arafat: „România va beneficia de o echipă de medici specialişti ATI din Danemarca. Vor activa la Matei Balş”

Totodată, Arafat a subliniat faptul că, de luni, 25 octombrie, masca devine obligatorie peste tot, chiar dacă eşti singur pe stradă, singurele excepţii fiind activităţile sportive individuale desfăşurate în aer liber.

De asemenea, şeful DSU a mai precizat că fără certificat verde se va mai putea intra doar în farmacii şi magazine alimentare, de asemenea se va putea şparticipa la serviciile religioase. În schimb, va fi obligatorie prezentarea certificatului în instituţii publice şi private, în malluri, în restaurante, la piese de teatru sau orice alt spectacol.

Citeste si Octavian Jurma: „Politicienii au foarte mult timp și sunt mai preocupați să nege. Morții sunt de vină!”

 

https://www.youtube.com/watch?v=bH-a_STO1xM