Raed Arafat: Majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil se vor rezolva până pe 15 iunie

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a declarat, miercuri, la Antena 3 faptul că vor urma măsuri de relaxare suplimentare în perioada 1-2 iunie, în condiţiile în care nu există o creştere necontrolabilă a cazurilor de infectare cu coronavirus.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 17:14
Raed Arafat: Majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil se vor rezolva până pe 15 iunie

Raed Arafat susţine că numărul cazurilor este unul stabil, însă situaţia din România nu este perfect rezolvată, fiind nevoie de mai mult timp până va exista certitudinea că situaţia este sub control”.

Citeşte şi: Raed Arafat, avertisment pentru românii care nu respectă regulile. „Dacă nu vrei să ţi se ia temperatura, fă cumpărăturile online”

„Numărul cazurilor este stabil – per ansamblu suntem într-o scădere, dacă luăm procentul cazurilor pozitive comparativ cu numărul testelor, dar situația nu este perfect rezolvată. Mai este timp care trebuie să treacă până avem certitudinea că situația este într-adevăr sub control.

Şeful DSU a declarat că vor fi luate în calcul şi măsurile care au fost luate sau evitate de alte ţări lovite de pandemia de corovirus.

„Clar că vor fi măsuri suplimentare de relaxare care vor fi luate de la 1-2 iunie. Care vor fi aceste măsuri și cum vor fi ele luate va fi discutat și prezentat Comitetului Național pentru Situații de Urgență, mâine vom avea o discuție, vom analiza, vom vedea și alte țări ce măsuri au luat sau au evitat să ia și, pe baza datelor pe care le vom avea, cu siguranță vor fi unele măsuri suplimentare pentru că până acum nu putem discuta despre o creștere necontrolabilă a cazurilor”, a spus Raed Arafat la emisiunea Punctul de întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Raed Arafat a declarat că majoritatea lucrurilor care apropie românii de o viaţă normală probabil se vor rezolva până pe 15 iunie, însă vor exista anumite restricţii care vor rămâne dacă sunt considerate periculoase.

„Unele aspecte vor rămâne restricţionate pe o perioadă mai lungă, majoritatea lucrurilor care ne apropie de o viaţă normală probabil că se vor rezolva până pe 15 iunie. Totuşi sunt anumite activităţi care pot fi considerate în continuare de către specialişti riscante şi să se recomande o perioadă mai lungă de limitare. Pot să spun că în 1 iunie va fi o etapă, în 15 iunie va fi o etapă” , a declarat Raed Arafat.

Citeşte şi: Nelu Tătaru, reacţie dură după ce mai multe supermarketuri au renunţat la măsurarea temperaturii