Raed Arafat, mesaj în ziua protestelor: „Decizia de evacuare a spitalului Foişor a fost corectă, aş lua-o din nou”

Arafat spune că ultimul pacient din Spitalul Foişor a fost externat la ora 11, sâmbătă, iar în jurul orei 15:00 a fost emisă autorizaţia că spitalul poate primi pacienţi COVID pe 20 de paturi de terapie intensivă şi 90 de paturi cu oxigen.

10 apr. 2021, 20:02
Raed Arafat, mesaj în ziua protestelor: „Decizia de evacuare a spitalului Foişor a fost corectă, aş lua-o din nou”

Raed Arafat spune că decizia de evacuare a pacienţilor spitalului Foişor a fost una corectă, chiar dacă a creat un disconfort pentru aceştia, iar evacuarea trebuia să înceapă în cursul amiezii şi nu noaptea. Decizia trebuia să pună la dispoziţia Bucureştiului 28 de paturi de terapie intensivă care au intrat în circuit şi 90 cu oxigen, pentru pacienţii aflaţi în uunităţile de primiri urgenţe.
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut o nouă reacţie sâmbătă, în legătură cu situaţia controversată de la Spitalul Foişor din Capitală. Şeful DSU îşi susţine în continuare decizia de a evacua spitalul, pe care o consideră corectă, deşi este conştient că creat un disconfort pacienţilor.

„Poate am învăţat mai mult despre ce înseamnă evacuarea unui spital”, a mai spus Arafat. Şeful DSU a declarat că este conştient de disconfortul creat şi că este un lucru care în condiţii de normalitate s-ar fi putut desfăşura mult mai bine, cu toate că în acest caz nu s-ar fi întâmplat.

Raed Arafat, mesaj în miez de noapte: „Recunosc că am produs un disconfort pacienţilor de la Foişor, dar a fost necesar, să prevenim pierderea unor vieţi”
„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înţelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – şi după care a da explicaţii, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim pentru ele lor – şi între a supăra şi de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieţi, eu în continuare aleg soluţia de a lua decizii, de a suporta consecinţele atacurilor, dar să ştiu în sfârşit că am luat o decizie care a salvat vieţi”, argumentează Raed Arafat, într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook. Şeful DSU a mai transmis că în urma evenimentului a învăţat mai mult despre implicaţiile evacuării unui spital. „Poate acum am învăţat şi mai mult pe partea de evacuare a unui spital, anumite aspecte pe care să le luăm în considerare în viitor. Dar decizia de a evacua şi decizia de a face loc pentru bolnavii în stare critică rămâne valabilă şi aş lua-o înapoi în orice moment. Decizia cred că a fost una corectă”, a conchis Arafat într-un  video pe Facebook.

Situatia pacientilor COVID-19 la Bucuresti si a pacientilor din unitatile de primiri urgente

Posted by Raed Arafat on Saturday, April 10, 2021

Diana Şoşoacă s-a dezlănţuit, cheamă lumea în stradă: „Cum îşi permite Arafat să-şi bată joc de oameni!?” VIDEO