Raed Arafat nu va fi demis nici dacă PSD intră la guvernare. Alexandru Rafila spune despre şeful DSU că „îşi face bine treaba”

Raed Arafat deține de 7 ani funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI) timp în care la putere au fost ambele partide mari ale României, PNL şi PSD.

12 nov. 2021, 10:34
Raed Arafat nu va fi demis nici dacă PSD intră la guvernare. Alexandru Rafila spune despre şeful DSU că „îşi face bine treaba”

O parte din societatea civilă îl consideră pe Raed Arafat vinovat de unele dintre tragediile petrecute în ultimii ani în sistemul de Sănătate românesc, astfel încât i s-a cerut în repetate rânduri demisia, dar acesta a rămas în funcţie, dând senzaţia că influenţa sa este transpartinică.

Joi seara, la B1 TV, PSD și-a exprimat punctul de vedere cu privire la activitatea lui Raed Arafat, respectiv perspectivele DSU și ale Ministerului Sănătății.

Alexandru Rafila, care ar putea deveni ministru al Sănătății într-o coaliție cu PNL și UDMR, crede că Arafat încă este omul potrivit în funcția de șef DSU.

„Dânsul își face bine treaba în calitate de coordonator al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), însă este un lucru pe care trebuie să-l discutăm și să-l spunem foarte clar: dacă Ministerul Sănătății are responsabilitate pe sectorul de sănătate, deciziile trebuie să le ia Ministerul Sănătății, nu altă structură guvernamentală”, a declarat Arafat.

Alexandru Rafila: „La Ministerul Sănătăţii a fost un haos. Nu poate altcineva să-ţi facă strategia”

În opinia lui Rafila, atribuțiile cu privire la sănătatea publică trebuie restabilite. Astfel, responsabilii pentru succese și eșecuri vor putea fi identificați mult mai bine.

„Faptul că la Ministerul Sănătății a fost un haos nemaipomenit în ultimele 9-10 luni a permis această bicefalie sau chiar multicefalie în ceea ce privește sectorul de sănătate. E clar că DSU are o contribuție esențială la transport, coordonarea intervenției , dar strategia de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății, pentru că acolo există responsabilitatea. Nu poate altcineva să-ți facă strategia și tu să fii responsabil”, a mai transmis Rafila.

Citeşte şi: PNL se reuneşte în şedinţă a BEx pentru a discuta pe marginea negocierilor cu PSD pentru formarea guvernului