Raed Arafat: „Nunţile, botezurile şi evenimentele private vor fi interzise în toată ţara, pe o perioadă nedeterminată”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a anunţat marţi seara că toate evenimentele private, nunţile şi botezurile, atât în spaţii închise cât şi deschise vor fi interzise în plan naţional până la ameliorarea situaţiei în ţară, din punct de vedere epidemiologic.

13 oct. 2020, 16:43
Raed Arafat: „Nunţile, botezurile şi evenimentele private vor fi interzise în toată ţara, pe o perioadă nedeterminată”

Evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, aniversări, mese festive în spațiile deschise, cât și în spațiile închise, sunt interzise pe plan național, pe următoarea perioadă până vom observa o scădere a numărului cazurilor„, a spus Raed Arafat.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii şi Raed Arafat, anunţ important pentru români: Măştile devin obligatorii la 3 cazuri la mia de locuitori

Şeful DSU a explicat că interdicţia nu se referă la evenimentele religioase în sine, ci la petrecerile de după. „Evenimentele private au motiv în spatele lor. Este foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general (…) Aici vorbim de nunți, botezuri, unde nu întotdeauna se respectă regulile. S-a mai dansat, a mai fost contact direct între oameni. La acest moment, pentru a evita toate explicațiile unora și altora, soluția cea mai bună este oprirea acestora, fiindcă sunt un loc de transmitere. Aici vorbim de evenimentele private. Le-am enumerat. Botezul de la biserică nu este inclus aici. Acolo se face și se face cu un număr limitat de oameni. Vorbim aici de evenimentele care nu au nimic cu lăcașurile de cult„, a precizat Arafat.

Citeşte şi Nelu Tătaru, anunţul momentului privind STAREA DE ALERTĂ

Numărul de persoane care poate participa la astfel de evenimente este de maxim 16.

„Fac o paranteză pentru hoteluri. La peste 3 la 1.000, hotelurile vor putea servi numai persoanele care sunt cazate în hotel„, a mai spus Raed Arafat.