Raed Arafat prezintă cronologia evenimentelor care au dus la exploziile din Crevedia: ”Aici rolul ISU s-a încheiat”

Primul apel la 112 în cazul exploziilor la staţia GPL de la Crevedia a anunţat o explozie urmată de incendiu la o locuinţă, iar unul dintre hidranţii din zonă nu avea presiune, ceea ce a impus alimentarea cu apă a cisternelor în sistem navetă, maşinile mergând şi alimentând din altă parte, declară şeful DSU Raed Arafat.

03 sept. 2023, 17:19
Raed Arafat prezintă cronologia evenimentelor care au dus la exploziile din Crevedia: ”Aici rolul ISU s-a încheiat”

Raed Arafat a prezintat raportul preliminar al intervenţiei din data de 26 august desfăşurată în localitatea Crevedia. Exploziile s-au soldat cu moartea a trei persoane şi cu rănirea a peste 50, majoritatea pompieri.

Șeful DSU a început prin a reaminti cronologia autorizării stației GPL și apoi a ridicării autorizației: autorizare în octombrie 2011 de către ISU Dâmboviţa, cu capacitate de depozitare GPL de 4.000 litri. În 30 iulie 2020, ISU a făcut un control, constatând schimbarea amplasamentului şi fiind retrasă autorizaţia. În octombrie 2020 s-a decis închiderea obiectivului, iar în 13 octombrie2020, operatorul a notificat ISU Dâmboviţa că punctul de lucru a fost închis.

”Aici rolul ISU s-a finalizat”, a precizat Raed Arafat, potrivit Ziare.com.

Citește și: Mesaj RO-ALERT lângă București. Fum gros degajat de un incendiu scăpat de sub control

El a amintit că firma care deţinea staţia GPL a fost amendată cu 10.000 d elei şi pentru utilizarea unei pompe neomologate pentru transvazarea gazului.

Acesta a anunţat de asemenea că la momentul intervenţiei niciun reprezentant al firmei nu s-a aflat la faţa locului pentru a discuta cu pompierii.

Conform lui Arafat, „echipajele de intervenţie au sosit în timp mult mai scurt decât s-a vehiculat”.

El a relatat că prima cisternă care a explodat „a zburat şi a fost aruncată spre o casă”, iar pe parcursul incendiului focul trecea peste drumul naţional pe marginea căruia era amplasată staţia GPL.

Citește și: Scandal uriaș la înmormântarea soților morți la Crevedia. Gestul șocant cu care primarul a stârnit furia oamenior