Scandal uriaș la înmormântarea soților morți la Crevedia. Gestul șocant cu care primarul a stârnit furia oamenior

Florica și Ionel Barbu, cuplul care și-a pierdut viața în mod tragic în explozia din Crevedia, au fost înmormântați împreună, într-o ceremonie care a atras atenția tuturor. Aceștia au fost îngropați alături unul de celălalt, așa cum au trăit împreună toată viața.

03 sept. 2023, 13:47
Scandal uriaș la înmormântarea soților morți la Crevedia. Gestul șocant cu care primarul a stârnit furia oamenior
Scandal uriaș la înmormântarea soților morți la Crevedia. Motivul pentru care lumea a revoltată

Florica și Ionel Barbu sunt printre victimele primei explozii de la stația GPL din Crevedia. Bărbatul a suferit un infarct când a văzut cât de gravă era starea soției sale, care avea arsuri pe peste 95% din corp, și a murit pe loc. Femeia a pierit duminică, la spital, din cauza rănilor grave.

Citește și: Moartea suspectă a colonelului care a ridicat autorizația stației GPL din Crevedia. A decedat în urma unui accident în poligon

Cei doi soți, în vârstă de 56 de ani, erau oameni plini de vigoare, care au muncit din greu toată viața și abia reușiseră să finalizeze construcția casei la care lucrau de mulți ani. Din păcate, nu au avut ocazia să se bucure de ea.

În plus, au lăsat în urmă doi copii, Oana și Sorin, și nepoți pe care îi iubeau foarte mult. Copiii au postat un mesaj emoționant când au aflat de tragicul eveniment: „Părinții mei, ați vrut să plecați amândoi prea devreme, ne-ați lăsat singuri…”

Pe 2 septembrie, Florica și Ionel Barbu au fost însoțiți pe ultimul drum de rude și prieteni, dar și de oameni din comunitate care au dorit să le aducă un ultim omagiu celor nevinovați care au pierit. Un aspect care a atras atenția a fost faptul că toți cei prezenți purtau haine albe și avea o bandă neagră în semn de doliu și protest împotriva tragediei.

Prezent la ceremonie este și primarul comunei Crevedia, care a fost văzut cu lacrimi în ochi. Asta după ce a minţit că nu știa nimic despre mulțimea de plângeri făcute de cei doi. Aceștia au atras atenția în nenumărate rânduri asupra faptului că stația GPL era o bombă cu ceas.

„Primarul ştie tot! Minte că nu ştie, e o mare minciună. Nu mişcă nimic fără ca el să ştie”, a spus una dintre localnice, la Antena 3.

Edilul nu a ajuns până la cimitir, a mers în spatele sicrielor o parte din drum, după care s-a retras.

Cu puține clipe înainte de dezastru, femeia a detectat miros de gaz și l-a sunat pe fiul ei. În timp ce discutau la telefon, ea a deschis ușa și nu a reușit să-i comunice decât că percepea un miros ciudat și observa ceva asemănător cu aburi. Dialogul lor s-a întrerupt brusc, urmând apoi să aibă loc catastrofa.

Zilele acestea, Sorin, a povestit cum și-a recunoscut mama rănită după ochi, în vreme ce era convins că tatăl său este în siguranță acasă.

„Mama era acasă, a sunat-o pe sora mea și i-a spus că plutește gaz toată curtea, așa ca apa. Sora mea i-a spus să se ducă în casă, nu a mai apucat să ajungă până la ușă că atunci a avut loc explozia. A ars în proporție de 96%. S-a ridicat de jos de unde a aruncat-o și a venit sigură pe picioarele ei până la ambulanță.

Am luat-o repede cu mașina, nu am putut să o iau pe drum pentru că domnii polițiști blocaseră traficul. Am luat-o pe câmp, pe câmp am dat de un vecin ars și el în proporție de 90%. M-am întâlnit cu tata, mi-a zis că nu știe de mama nimic. Am început să o căutăm prin casă nu era. Am ajuns la colț, tata deja ajunsese înaintea mea, a văzut-o pe targă, jos acolo, arsă și a căzut și el lângă ea.

Am venit de pe câmp, am văzut ambulanța aici, un bărbat care resuscitat, în stop cardiorespirator. Nu m-a interesat să văd cine e pentru că în primul rând, îmi căutam mama, nicidecum pe tata și am căutat pe la ambulanțe până când am găsit-o pe mama, de nerecunoscut. Am recunoscut-o după ochi, atât. Nu mai avea figură”, a povestit acesta, pentru România TV.

Citește și: Raed Arafat aruncă bomba în cazul exploziilor de la Crevedia. Cine sunt vinovații: „ A fost o insistenţă mare”