Raed Arafat, prima reacţie la protestele anti-restricţii: Asta este realitatea la acest moment!

Raed Arafat a venit cu o primă reacţie la protestele masive din ultimele două zile din România și a explicat de ce situația epidemiologică este mai dificilă decât în noiembrie 2020.

29 mart. 2021, 21:18
Raed Arafat, prima reacţie la protestele anti-restricţii: Asta este realitatea la acest moment!

Raed Arafat, prima reacţie la protestele anti-restricţii. Întrebat care sunt diferențele dintre situația din noiembrie 2020, când nu au existat restricții atât de stricte, și acum, acesta a răspuns: „Mai multe. Foarte bună întrebarea, mulți pe bună dreptate o pun. În primul rând, noi am pornit acest val cu secțiile de ATI mai pline decât în noiembrie. În noiembrie erau 400-500 de bolnavi, acum când a pornit acest val erau deja 900 de bolnavi. Noi eram bucuroși că am coborât sub 1.000 și am început acum să urcăm din nou. Asta e grav”.

Raed Arafat, prima reacţie la protestele anti-restricţii: Asta este realitatea la acest moment!

„N-am ce să comentez decât că protestează și vin cu unele puncte de vedere pe care trebuie să le probeze. La acest moment probele sunt de cealaltă parte mai puternice și ce este realitatea în România este alta din punct de vedere al pandemiei. Deci asta este realitatea la acest moment și asta este situația.

A doua problemă este modul în care vin oamenii la spital. Vin mai târziu, vin cu forme mai grave. Asta nu o spun eu, au spus-o colegii care îi primesc și care îi consultă. Asta înseamnă că stăm acasă, ascultăm ce ne zic unii și alții și neglijăm și ne ducem când vedem că oxigenarea este 80% sau suntem chiar rău și nu ne simțim bine. Asta este situația”, a transmis Arafat, la Digi 24.

Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după protestele de duminică. Reacţia Executivului vine după ce surse guvernamentale precizau că se analizează varianta schimbării orarului de funcționare în magazine şi redeschiderea restaurantelor cu condiţia testării anti-COVID.

„În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități”, a transmis Guvernul.

Citeşte şi: Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 după protestele de duminică