Raed Arafat, primele declarații despre incendiul de la Petromidia: „Au fost mobilizate echipaje din mai multe județe”

Raed Arafat a făcut primele declarații referitoare la explozia de la Petromidia. Șeful DSU spune că sunt trei victime și una dispărută, în timp ce ISU a confirmat că sunt șase victime și una dispărută.

02 iul. 2021, 13:56
Raed Arafat, primele declarații despre incendiul de la Petromidia: „Au fost mobilizate echipaje din mai multe județe”

Raed Arafat a făcut primele declarații referitoare la explozia de la Petromidia. Șeful DSU spune că sunt trei victime și una dispărută, în timp ce ISU a confirmat că sunt șase victime și una dispărută.

„La acest moment avem mai multe echipe, au fost mobilizate echipaje din mai multe județe. Eu mă aflu chiar aici, s-a întâmplat să fiu în Constanța. Avem o persoană cu arsuri grave preluată de SMURD, două persoane cu leziuni mai ușoare și o persoană nu a fost găsită. Eu sunt cu cei de la ISU. Bilanțul e unul cu arsuri grave, două cu leziuni mai ușoare, o persoană dispărută. Acesta e bilanțul oficial. La acest moment e devreme, o să se spună ulterior. Din informațiile prezente, e o persoană dispărută. Atât vă pot spune acum.”

Raed Arafat a afirmat că manevrele de stingere continuă și că riscul de extindere este scăzut.

„Suntem la față locului. Sunt împreună cu inspector general – întâmplarea a făcut să fim pe litoral… Acum continuă manevrele de stingere. Avem o persoană cu arsuri grave, preluată de elicopeterul SMURD, două persoane cu afecțiuni mai ușoare și, din păcate, o persoană dispărută. Intervenția va continua atâta timp cât există foc cu flacără. Spun cei de aici că riscul de extindere a scăzut”, a afirmat șeful DSU.

Întrebat dacă se mai poate vorbi, totuși, despre un posibil pericol de explozie, secretarul de stat în MAI a răspuns:  „La acest moment, din ce spun colegii, e mai scăzut pericolul de explozie. Până nu se stige (focul – n.r.), poate să se complice treaba ocicum. Riscul e mult mai scăzut. S-a dat mesaj Ro Alert – ca lumea să evite zona”, a declarat Raed Arafat.

Florin Cîțu a făcut declarații cu privire la incendiul de la Petromidia

„Am fost informat de Raed Arafat despre explozia de la Platforma Midia-Năvodari, imediat după producerea incidentului. I-am solicitat secretarului de stat Raed Arafat și șefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la fața locului și să coordoneze personal intervenția pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie. În aceeași măsură, să se asigure că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situația să fie sub control și să fie evitată producerea altor victime.
De asemenea, i-am cerut șefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalți specialiști, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranță, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.
În acest moment, salvatorii intervin cu 3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călărași, Ialomița, Tulcea și Brăila. Acestor forțe li se adaugă o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 mașini de intervenție SMURD și 5 ambulanțe de la serviciul de Ambulanță Constanța.”, a declarat premierul pe rețelele de socializare.