Raed Arafat, reacţie dură după ce corpul de control al premierului a prezentat un raport la un an după Colectiv

Acuzaţii grave după verificările făcute de corpul de control al premierului în spitalele în care au fost tratate victimele din Colectiv. Nici înainte şi nici după tragedie nu s-au verificat cauzele care au dus la infecţiile nosocomiale din spitale, iar sistemul de urgenţă nu are capacitatea de a acoperi evenimentele majore. În replică, Raed Arafat susţine că raportul a fost întocmit doar pe baza unor hârtii, fără a fi consultaţi specialiştii.

19 dec. 2016, 13:48
Raed Arafat, reacţie dură după ce corpul de control al premierului a prezentat un raport la un an după Colectiv

Multe dintre victimele din Colectiv, deşi au supravieţuit infernului, au fost ucise de infecţiile pe care le-au dezvoltat în spitale. „Am avut 27 de victime, au decedat 6… dintre care sigur au decedat din cauza infectiilor 3”, a spus un medic despre infectii.

La mai bine de un an, raportul corpului de control al premierului arată că în spitale nu s-a schimbat nimic, iar pacienţii sunt în continuare expuşi la astfel de infecţii. Responsabilitatea verificărilor este la Ministerul Sănătăţii. Citeşte şi: Corpul de control: Înainte de Colectiv, nu au fost prelevate probe privind infecţiile de la niciun spital din cele verificate

În ceea ce priveşte acuzaţiile potrivit cărora bugetul structurilor de intervenţie la urgenţe nu a fost corect gestionat, Raed Arafat are o explicaţie.

„Nu exista oameni. La sfarsitul anului trecut la Ambulanta Bucuresti Ilfov au fost 100 de posturi. Înţeleg ca au angajat în jur de 60. Daca ceri doar hartii si nu vorbesti cu oamenii sa intelegi conceptele ieşi cu recomandări care nu sunt tocmai corecte. Raportul nu l-am citit, o să-l citim şi o să făcem răspuns la toate aceste aspecte”, a spus Raed Arafat.

Raportul mai propune şi ca Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă să fie mutat din subordinea MAI la Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi: Raed Arafat: Vaccinarea copiilor este vitală; poliomielita, boală eradicată, a început să reapară