Raed Arafat, avertisment teribil înainte de relaxare: „Lumea trebuie să înțeleagă!”. Când vom scăpa de restricţii?

Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a vorbit despre relaxarea anunţată pentru Capitală, dar şi despre momentul în care vom scăpa definitiv de restricţii.

22 ian. 2021, 21:20
Raed Arafat, avertisment teribil înainte de relaxare: „Lumea trebuie să înțeleagă!”. Când vom scăpa de restricţii?

Raed Arafat a vorbit, după ce autorităţile au anunţat măsuri de relaxare pentru Capitală, în emisiunea „Ochii pe mine!”, prezentată de către Vlad Craioveanu, despre momentul în care am puteascăpa de restricții.

Raed Arafat, avertisment înainte de relaxare

Raed Arafat spune că trebuie să rămânem în continuare precauți, chiar dacă aproape peste tot în lume s-au început campaniile de vaccinare împotriva virusului care a făcut nenumărate victime de la finalul anului 2019. Acesta subliniază că nu putem spune că totul a revenit la normal şi precizează că riscul de contaminare este încă ridicat. Așadar, mai avem de așteptat până scăpăm de restricții.

Raed Arafat: „Și cu tulpină nouă, și cu cea veche regulile sunt aceleași. Fără nunţi şi botezuri, şcoli deschise după cele trei scenarii”

„E încă de recomandat să fim precauți și să nu sărim la toate, să spunem totul este normal. Și, atenție, nu este totul normal și riscul de răspândire este încă destul de mare. Și lumea trebuie să înțeleagă că singura modalitate prin care să menținem controlul situației, cât de cât, este prin mască, prin măsurile de protecție, prin distanțare. Astea sunt modalitățile care ne permit să controlăm situația”, a spus Raed Arafat.

Când scăpăm de restricții

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a vorbit și despre importanța imunizării. Acesta a precizat că se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată. „Nu, în momentul în care ajungem la un procent mare din populație vaccinată, acestea poate că intră sub control. Asta este și motivul pentru care se dorește să se ajungă la un procent de 60-70% de populație vaccinată. Suntem la începutul campaniei de vaccinare. România nu stă rău comparativ cu alte țări. Dar suntem dependenți de numărul dozelor care se primesc. Acuma, primim de la Pfizer, urmează să intre dozele de la Moderna și bineînțeles așteptăm autorizarea la Astra Zeneca și Față de Moderna și Pfizer, Zeneca nu are nevoie de condiții de lanț de frig la – 20 de grade cum sunt celelalte două vaccinuri”, a mai spus Raed Arafat.


loading...