Raed Arafat: Au fost apeluri la 112! România este mult mai pregătită acum pentru un cutremur cu o magnitudine mare VIDEO

Raed Arafat, şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă, a anunţat că s-au înregistrat apeluri la 112 după cutremurul din noaptea de joi spre vineri. De asemenea, Raed Arafat mai spune că România este mult mai pregătită acum pentru un cutremur cu o magnitudine mai mare decât în anii precedenţi, informează România TV.

RomaniaTV.net
31 ian. 2020, 06:48
Raed Arafat: Au fost apeluri la 112! România este mult mai pregătită acum pentru un cutremur cu o magnitudine mare VIDEO

Potrivit lui Raed Arafat, când are loc un seism există apeluri telefonice la 112. După cutremurul din noaptea de joi spre vineri au fost doar două asemenea apeluri pentru atacuri de panică, unul la Buzău, celălalt la Ploieşti. Cutremurul s-a simţit la Bucureşti aşa că aici au acţionat salvările. La Bucureşti, pompierii au trimis o echipă în centrul vechi, în recunoaştere, dar nu s-au găsit pagube. De altfel, Arafat spune că se culeg informaţii din toate zonele, dar până acum nu există efecte şi nici pagube, aşa că nu a fost nevoie să se intervină.

Şeful departamentului pentru situaţii de urgenţă mai spune că România este astăzi mult mai pregătită decât în urmă cu doi-trei ani. S-a investit mult, s-au dotat pompierii mult mai bine, au fost exerciţii complexe care i-au pregătit pentru o intervenţie în astfel de situaţie. Pe de altă parte rămâne problema prevenirii şi mai este problema structurilor care sunt cu risc de prăbuşire în caz de seism.

Nu este nimeni pregatit sută la sută pentru cutremur, nicaieri in lume, dar este important la populaţia să fie pregătită pentru astfel de situaţii, mai spune Raed Arafat.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter în România. S-a simţit şi la Bucureşti VIDEO