Raed Arafat: Se discută despre suspendarea activităţii agenţilor economici care nu respectă regulile

Raed Arafat a anunţat, marţi seară, că autorităţile discută despre suspendarea activităţii agenţilor economici care nu respectă regulile de protecţie sanitară. Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne a făcut aceste precizări în contextul în care începând de miercuri se vor închide restaurantele, teatrele și cinematografele din Capitală.

RomaniaTV.net
06 oct. 2020, 19:17
Raed Arafat: Se discută despre suspendarea activităţii agenţilor economici care nu respectă regulile

„Noi am avut o discuție pe tema suspendării activității agenților economici care nu respectă regulile timp de minim 30 de zile din momentul constatării și asta este una din discuțiile care este acum în desfășurare. Să vedem cum putem să o impunem și eu cred că este necesară pentru că dacă alții respectă regulile, trebuie lăsați să-și facă treaba, iar pentru cei care nu respectă regulile – suspendare 30 de zile și vedem în viitor dacă mai respectă regulile sau nu”, a spus Raed Arafat la B1. 

Întrebat dacă nu sunt alte activități mai predispuse la răspândirea virusului decât cele care se vor suspenda începând din 7 octombrie, Raed Arafat a răspuns: „Aici depinde de categoriile de activități. În mod normal, poți să iei măsura de închidere totală – putem de la școli, la activitățile economice să le ânchidem, dar nu asta este dorința. S-a ales o parte unde considerăm că este potențial de răspândire, mai ales evenimente unde nu se respectă regulile și am văzut destule filmări care ne arată că, din păcate, de cele mai multe ori nu se respectă regulile. Deciziile care sunt luate sunt pe categorii de activități pe care putem să le limităm o perioadă, sperăm să nu fie mai mult de 14 zile”.

Raed Arafat a atras din nou atenția asupra importanței respectării regulilor de protecție sanitară și distanțare.

„Ar trebui, cu toții, să facem o echipă și să respectăm regulile care se recomandă și poate că nu mai trebuie să luăm și alte măsuri, dar dacă nu vom reuși să controlăm situația, clar că este posibil ca în viitor să se ia și alte măsuri pe zonele afectate. Se poate ajunge și la carantinarea unor zone, fără discuție, dacă situația continuă să se agraveze. De noi depinde și trebuie să înțelegem că putem, cu toții, împreună să oprim răspândirea”, a mai precizat Raed Arafat.

Citeşte şi Raed Arafat anunţă că NU se închid şcolile: „Eu nu ştiu să fi închis Franţa sau Germania”