Raed Arafat şi-ar trimite copilul la şcoală, dar doar în cazul în care ar exista măsuri de prevenire bune şi clare

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat la Digi24 că, dacă ar avea copil, l-ar trimite la școală de la 14 septembrie, dar în cazul în care există măsuri clare care vor proteja elevul.

RomaniaTV.net
28 aug. 2020, 19:10
Raed Arafat şi-ar trimite copilul la şcoală, dar doar în cazul în care ar exista măsuri de prevenire bune şi clare

„Cel mai probabil da, dar știind că există măsuri care sunt luate bine și clare, care vor proteja copilul cât mai mult posibil. În același timp vor exista momente în care e posibil să se închidă câteva zile (școala – n.r.) dacă apare acolo un număr de cazuri. E o regulă care e pusă în ordin: cam despre ce număr de cazuri, în câte clase. Atunci se ia decizia dacă școala respectivă se suspendă pentru o scurtă perioadă”, a spus Raed Arafat.

Întrebat dacă școala ar trebui să asigure măști de protecție profesorilor, șeful DSU a răspuns: „Este loc de muncă. Dacă asta este activitate corelată cu munca ta în școală, este normal ca locul de muncă să-ți asigure și nevoile tale de protecție. Angajatorul trebuie să facă asta. Depinde cine este angajatorul direct al persoanei respective. În mod normal trebuie să se asigure măști profesorilor respectivi”.

Oficialul din Guvern a precizat că trierea copiilor poate fi făcută și de personal nemedical din unitate, precum un profesor.

„Copilul să fie triat, în sensul că acest copil nu are temperatură, simptome, probleme care să le răspândească în școală. Triajul minimal poate să-l facă și personalul nemedical. Faptul că ai simptome respiratorii simple, temperatură, pentru asta nu-ți trebuie un medic să facă triaj. Și un profesor poate să observe aceste lucruri, după care copilul să fie trimis către personalul medical care să confirme acest lucru”, a spus el.

De asemenea, pauza dintre ore ar putea fi programată diferențiat, potrivit secretarului de stat.

„Să vedem ce o să iasă în ordinul făcut de Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și INSP”, a adăugat Arafat.

Citeşte şi: Raed Arafat: „Vor urma două luni dificile”. Şeful DSU recomandă vaccinarea antigripală