Raed Arafat şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Maia Sandu: „Suntem recunoscători României”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, însoţit de Secretarul de Stat din Ministerul de Interne, Raed Arafat, face vineri o vizită la Chişinău, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

19 feb. 2021, 12:22
Raed Arafat şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Maia Sandu: „Suntem recunoscători României”

Raed Arafat şi Bogdan Aurescu au participat vineri, alături de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la ceremonia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, constând în echipamente medicale şi de protecţie pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Raed Arafat şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Maia Sandu: „Suntem recunoscători României”

„Sunt profund recunoscător României și altor state din UE care ajută R. Moldova,” a declarat ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko.

„Operativitatea și solidaritatea pe care ne-o demonstrează partenerii UE este de-a dreptul extrordinară. Astăzi România ne-a dat o mână puternică de ajutor în lupta cu Covid-19”, a declarat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Mă bucur să salut ministrul de Externe al României, ambasadorii. Suntem recunoscători României pentru ajutorul umanitar gratuit, care este în valoare de aproape 2 mil. euro. Mă bucur că această asistență umanitară a venit după ce am avut descuții cu partenerii din România și UE. Această asistență este dovada clară de prietenie și solidaritate”, a declarat Maia Sandu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, la 12 februarie 2021, Hotărârea nr. 10 privind acordarea de asistenţă internaţională cu titlu gratuit pentru Republica Moldova, suplimentarea stocurilor de urgenţă cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare şi modificarea listei ţărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat, aprobată prin HCNSU nr. 9 din 11.02.2021.

Potrivit acesteia România va furniza Republicii Moldova cu titlu gratuit 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100.000 de măşti de protecţie de tip FFP3, 100.000 de combinezoane complete şi 100.000 de mănuşi de unică folosinţă, în valoare de 11.188.600 lei.

EDITIE SPECIALA

Ediție specială la #TVRMOLDOVA. România acordă R. Moldova un nou ajutor umanitar în valoare de peste două milioane de euro, ce constă în materiale medicale necesare în lupta cu pandemia de COVID-19.

Posted by TVR Moldova on Friday, February 19, 2021

Raed Arafat şi Bogdan Aurescu acordă Republicii Moldova un ajutor în valoare de 11 milioane de lei

”Acest nou ajutor se înscrie în linia acţiunii constante a României în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 şi este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chişinău, la 29 decembrie 2020”, a transmis Ministerul de Externe, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, programul ministrului va include întrevederi cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Aureliu Ciocoi, precum şi participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

”Totodată, vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relaţia specială dintre cele două state, precum şi de a asigura cetăţenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care îşi menţine şi onorează în mod constant angajamentele asumate. Printre temele de discuţii aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relaţiei bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum şi continuarea parcursului european al Republicii Moldova şi a procesului de reforme”, a mai transmis MAE.

Citeşte şi: Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Din ce ţări se intră în carantină

Comisia Europeană în România: „Mulțumesc, România !”

https://www.facebook.com/comisia.europeana.in.romania/photos/a.479195092030/10157959283052031/