RAED ARAFAT, somat să îşi dea demisia. Reacţia lui Ludovic Orban

Liderul PMP Eugen Tomac a afirmat, joi, că Raed Arafat ar trebui să demisioneze din funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, după apariţia noilor imagini privind intervenţia echipajelor ISU la clubul Colectiv, de acum patru ani.

24 oct. 2019, 14:56
RAED ARAFAT, somat să îşi dea demisia. Reacţia lui Ludovic Orban

Raed Arafat este acuta din mai multe direcţii după apariţia imaginilor din Colectiv. „Am urmărit cutremurat şi cu puternică revoltă imaginile din noaptea tragediei de la Colectiv, prezentate astăzi de Libertatea şi ascunse de autorităţi timp de patru ani. Este strigător la cer că unii, pentru nişte funcţii, sunt capabili de orice. Mai grav este că, din păcate, am sentimentul că dacă, Doamne fereşte, se întâmplă mâine o nouă tragedie de aceleaşi proporţii, statul nu este în stare să acţioneze mai bine, mai organizat, mai profesionist, pentru a salva vieţi nevinovate. Boala asta pentru funcţii şi ciolan spulberă uneori raţiunea.Nu sunt adeptutul soluţiilor extreme, ultimative, dar de data aceasta cred că domnul Arafat ar trebui să plece cu capul plecat din fruntea DSU”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook. 

Ludovic Orban a fost întrebat dacă va lua măsuri, în cazul în care va ajunge la Palatul Victoria, în acest caz de muşamalizare a realităţii, din noaptea tragediei din urmă cu patru ani. „Noi am stabilit un plan de lucru, pentru fiecare ministru”, a spus Orban, la Parlament, după ce a depus lista Cabinetului. Premierul desemnat a precizat că toţi miniştrii vor avea discuţii cu reprezentanţii societăţii civile, a mediului de afaceri, cu preprezentanţii organizaţiilor profesionale şi se vor deplasa la ministere pentru a solicita, pentru că au dreptul constituţional, situaţia la zi pe fiecare minister, sau autoritate a admnistraţiei publice centrale. „În momentul în care vom avea o analiză extrem de clară care să reflecte întregul adevăr.. vă spun de acuma, foarte multe lucruri care se întâmplă în ministere şi autorităţi publice, au fost ascunse de ochii publici, exact cum a fost ascunsă acea înregistrare. Evident că vom lua toate măsurile care se impun”, a spus el. Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în calcul să îl păstreze pe secretarul de stat Raed Arafat, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în Guvern. RECOMANDĂRI Reacția zguduitoare a tatălui unui tânăr, care a pierit la Colectiv, după ce a văzut filmarea șocantă de azi „Nu vă pot da astăzi un răspuns la această întrebare. Suntem în procedura de învestire a Guvernului, după învestirea Guvernului, fiecare dintre miniştri va sta la dispoziţia mass-mediei”, a afirmat Orban. Întrebat cum analizează activitatea lui Raed Arafa, Orban a evitat un răspuns: „O să vă dau un răspuns în momentul în care vom avea capacitatea de a face o analiză detaliată, pe fiecare ministere, departament şi agenţie”, a afirmat premierul desemnat.