Raed Arafat: Spitalul din Breaza nu are curent, 40 de pacienţi au fost mutaţi în alt pavilion

Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că mai multe ambulanţe sunt blocate de zăpadă şi nu pot ajunge la pacienţi, iar spitalul din Breaza a rămas fără curent, iar 40 de pacienţi au fost mutaţi într-un alt pavilion.

RomaniaTV.net
09 dec. 2012, 15:12
Raed Arafat: Spitalul din Breaza nu are curent, 40 de pacienţi au fost mutaţi în alt pavilion

"Problemele pe care le avem se concentrează în judeţul Prahova, unde spitalul din Breaza este fără curent. Au fost mutaţi 40 de pacienţi de la un pavilion la altul, care este tot fără curent, dar am înţeles că condiţiile sunt mai bune", a spus duminică Arafat, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că ambulanţele nu au reuşit să ajungă la două gravide din judeţul Timiş şi la doi pacienţi din judeţul Iaşi.

"În judeţul Timiş avem probleme cu două gravide, la una a ajuns ambulanţa, gravida este în travaliu şi este asistată de un asistent din localitatea Variaş. Mai avem o gravidă în localitatea Pesac şi colaborăm cu Ministerul Transporturilor să se ajungă cât mai repede la ea. La Iaşi avem două cazuri la care nu se poate ajunge. În localitatea Roşcani ambulanţa nu poate ajunge la un pacient cu astm bronşic şi o altă ambulanţă este blocată în localitatea Jigoreni, care merge către localitatea Suhuleţ şi care nu poate ajunge la un traumatism cranian", a mai declarat Raed Arafat.

Problemele pe care le avem se concentrează în judeţul Prahova, unde spitalul din Breaza este fără curent. Au fost mutaţi 40 de pacienţi de la un pavilion la altul, care este tot fără curent, dar am înţeles că condiţiile sunt mai bune”, a spus duminică Arafat, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că ambulanţele nu au reuşit să ajungă la două gravide din judeţul Timiş şi la doi pacienţi din judeţul Iaşi.

„În judeţul Timiş avem probleme cu două gravide, la una a ajuns ambulanţa, gravida este în travaliu şi este asistată de un asistent din localitatea Variaş. Mai avem o gravidă în localitatea Pesac şi colaborăm cu Ministerul Transporturilor să se ajungă cât mai repede la ea. La Iaşi avem două cazuri la care nu se poate ajunge. În localitatea Roşcani ambulanţa nu poate ajunge la un pacient cu astm bronşic şi o altă ambulanţă este blocată în localitatea Jigoreni, care merge către localitatea Suhuleţ şi care nu poate ajunge la un traumatism cranian”, a mai declarat Raed Arafat.