Raed Arafat spulberă visul românilor: De sărbători restaurantele vor fi închise. În perioada Craciunului vom fi în mijlocul valului 2

Raed Arafat spulberă visul românilor şi lasă de înţeles că de sărbători, restaurantele vor fi în continuare închise. De asemenea, şeful DSU a menţionat că de Crăciun ne vom afla în mijlocul valului doi al pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 20:38
Raed Arafat spulberă visul românilor: De sărbători restaurantele vor fi închise. În perioada Craciunului vom fi în mijlocul valului 2

„De Crăciun vom fi în mijlocul pandemiei valul 2, să zicem şi vom şi fi şi cu risc că dacă nu respectăm regulile să ne trezim cu o creştere în ianuarie februarie. Încă vom fi în timpul iernii, care este sezonul preferat de acest virus.”

Şeful DSU a precizat că autorităţile încearcă să reducă riscul de transmitere în spaţiile publice, dar că pot da doar sfaturi privind conduita în spaţiul personal, iar în acest caz fiecare trebuie să conştientizeze riscurile la care se expune.

Ce spune ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre Crăciun

“Depinde de noi ce se întâmplă de sărbători. Haideţi să ne gândim ce e săptămâna viitoare, peste două săptămâni, trei săptămâni, Sfântul Nicolae şi până în Crăciun. Ţine foarte mult de noi. Pentru a opri o creştere a transmiterii în comunitate, avem nevoie de cel puţin trei săptămâni în care să respectăm nişte reguli să ajungem pe un platou. Mai avem nevoie de încă trei săptămâni ca să putem scădea ca număr de cazuri. Scăzând ca număr de cazuri avem un indice care ne permite să avem şi anumite relaxări sau reluări de activitate. În aceste condiţii, cum suntem astăzi, încă suntem la momentul în care pregătim acele momente. Ţine doar de noi”, a afirmat Nelu Tătaru.