Raed Arafat, spulberat de Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației Dăruiește Viața, după incendiul de la „Matei Balş”. „Revolta este doar în capul nostru”

Oana Gheorghiu, unul dintre fondatorii Asociației "Dăruiește Viața", susţine că tragedii precum incendiul din clubul Colectiv, cel de la Spitalul Piatra Neamţ şi de la Institutul "Matei Balş" s-au produs deoarece oamenii sunt pasivi. "Revolta este doar în capul nostru", a scris Gheorgiu, făcând aluzie la declaraţiile şefului DSU, Raed Arafat.

30 ian. 2021, 12:34
Raed Arafat, spulberat de Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației Dăruiește Viața, după incendiul de la „Matei Balş”. „Revolta este doar în capul nostru”

Raed Arafat a fost ironizat pentru modul în care i-a răspuns unui bărbat care l-a întrebat de ce oameni ard „ca şoarecii în spitalele româneşti”.

Citeşte şi: Raed Arafat a izbucnit în direct când a fost întrebat de ce „ardem ca șoarecii în spitalele românești”: „E revoltă în capul dumneavoastră”

Oana Gheorghiu, unul dintre fondatorii asociaţiei „Dăruieşte Viaţa” l-a criticat pe şeful DSU, după producerea incendiului de la Institutul Matei Balş, soldat cu moartea a cinci persoane, amintind şi de accidentul de la Siutghiol şi de incendiul din clubul Colectiv.

„Așa e, REVOLTA E DOAR ÎN CAPUL NOSTRU. Pentru că acolo am decis noi s-o ținem. Au murit oameni în Apuseni. Ne-am revoltat în capul nostru. Au murit oameni la Siutghiol. Ne-am revoltat în capul nostru. Au murit oameni la Colectiv. Au murit în spitale, răniți din Colectiv, din cauza ambiției de a nu-i duce afară, pentru că avem de toate. Ne-am revoltat în capul nostru”, a scris fondatoarea Asociației Dăruiește Viața, pe Facebook.

Citeşte şi: Victor Ciutacu cere demisia lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balş. „Să se ducă la Obregia să ia o pauză. Să coordoneze intervenţia, nu să ţipe la lume”

Raed Arafat, spulberat de Oana Gheorghiu. „Se strică avioane și elicoptere care transportă pacienți grav. Ne revoltăm în capul nostru”

Oana Gheorghiu a amintit și de investițiile ineficiente făcute în sistemul medical din România.

„Se strică avioane și elicoptere care transportă pacienți grav. Ne revoltăm în capul nostru. S-au plătit în avans 4.000.0000 de euro fără a mai primi vreodată echipamentele medicale. Ne-am revoltat? Măcar în capul nostru am făcut-o? S-au achiziționat zeci de camioane, de așa-zisă terapie intensivă, imposibil de folosit iarna și pe termen lung.

Nici măcar în capul nostru nu ne-am revoltat. Acceptăm, mergem mai departe și sperăm mereu că nouă nu ni se poate întâmpla nimic așa de rău. Câțiva se revoltă. Prea puțini pe bune, cei mai mulți în capul lor”, mai spune Oana Gheorghiu.

Citeşte şi: Incendiu Matei Balş. Arafat: Nu avea autorizaţie ISU

Raed Arafat a declarat, vineri seară, că pavilionul de la Institutul „Matei Balş” în care a izbucnit incendiul avea aviz de la pompieri, însă nu avea autorizaţie.

„Aviz a existat pe documentaţie, nu este emisă autorizaţia. De altfel, la controlul din noiembrie, colegii de la ISU Bucureşti au stabilit clar lipsa autorizaţiei şi a fost dat un avertisment în acest sens. Dar, vreau să se înţeleagă încă un lucru: existenţa autorizaţiei, poate că chiar şi dacă era autorizat nu împiedica apariţia acestei tragedii.

Trebuie să ştim foarte clar că autorizaţia este, de fapt, o atestare din partea pompierilor că respectă toate condiţiile de prevenire, dar asta nu înseamnă că garantează. Niciodată nu garantează că nu va fi un incident sau un incendiu”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Antena 3.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă cere demiterea lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balş. „Se ocupă mai mult de cum să abuzeze poporul român”