Victor Ciutacu cere demisia lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balş. „Să se ducă la Obregia să ia o pauză. Să coordoneze intervenţia, nu să ţipe la lume”

Victor Ciutacu a cerut demisia lui Raed Arafat, în urma incendiului de la Institutul "Matei Balş". Realizatorul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV a criticat în termeni duri reacţia şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă care a fost întrebat de un bărbat de ce oamenii ard ca şobolanii în spitalele româneşti.

29 ian. 2021, 11:40
Victor Ciutacu cere demisia lui Raed Arafat după incendiul de la Matei Balş. „Să se ducă la Obregia să ia o pauză. Să coordoneze intervenţia, nu să ţipe la lume”

Victor Ciutacu cere demisia lui Raed Arafat. Moderatorul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV a afirmat că treaba şefului DSU este „să coordoneze intervenţia, nu să ţipe la lume”.

„Continuăm să ardem ca şobolanii în spitale şi să ţipe domnul Arafat la noi. Domnul Arafat, dacă nu-l ţin nervii, să se ducă la Obregia să ia o pauză şi după să-şi dea demisia.

Într-o situaţie de genul ăsta, în care nişte pacienţi ard de vii în nişte spitale din cauza unui stat impotent, reprezentat de demnitari ca domnul Arafat, singurul lucru pe care-l poţi face e să-ţi ceri scuze, nu să urli la rudele pacienţilor.

Înţeleg că domnul Arafat face pe satrapul la el la ISU, dar să aibă nişte consideraţie pentru oamenii ăia care au venit şi suferă. Nişte oameni au ars în spitalele statului în care domnul Arafat e secretar la MAI. Treaba dânsului ar trebui să coordoneze intervenţia, nu să ţipe la lume”, a declarat Victor Ciutacu, la România TV.

Citeşte şi: Raed Arafat a izbucnit în direct când a fost întrebat de ce „ardem ca șoarecii în spitalele românești”: „E revoltă în capul dumneavoastră”

Victor Ciutacu cere demisia lui Raed Arafat. „De ce nimeni nu se atinge de Raed Arafat orice s-ar întâmpla?”

Întrebat dacă Raed Arafat ar trebui să-şi dea demisia, Victor Ciutacu a afirmat că „până nu îl dă afară, nu pleacă”.

„N-are nici bunul simţ s-o facă (să-şi dea demisia). E ca Halagian când era antrenor la Dinamo. Până nu îl dă afară, nu pleacă. Şi nu-l dă, după cum vedem.

Inclusiv la noua coaliţie guvernamentală, postul domnului Arafat nu s-a pus în discuţie. Chiar nu se întreabă nimeni de ce omul ăsta e de neînlocuit? De ce nimeni nu se atinge de Raed Arafat orice s-ar întâmpla?

Nu spun că Raed Arafat e de vină pentru incendiul ăsta. Nu sunt absurd, dar să se controleze”, a mai spus Ciutacu.

Cât despre demiterea lui Vlad Voiculescu în urma incendiului de la „Matei Balş”, Ciutacu susţine că USRPLUS o să ţină de el „ca orbul de ciomag”

„Ministrul Sănătăţii nu trebuia numit în funcţie – ghemul ăsta de interese şi de combinaţii care e Vlad Voiculescu. Evident că nu o să-l dea nimeni afară. O să ţină USRPLUS de el ca orbul de ciomag”, a mai precizat Ciutacu.

Victor Ciutacu cere demisia lui Raed Arafat. „Nu mai ştiu să fie oameni. Asta e problema”

De asemenea, Victor Ciutacu a afirmat că modul în care a fost gestionată intervenţia la incendiul de la Institutul „Matei Balş” descrie „haosul tipic românesc”.

„E haosul tipic românesc. Într-o situaţie de genul acesta, îi înţeleg pe cei de la Matei Balş pentru că i-a luat ca din oală toată povestea asta.

Există 100.000 de cetăţeni plătiţi în statul ăsta ca să gestioneze situaţiile de urgenţă. Domnul Arafat are pregătită o celulă de criză pentru situaţii de genul ăsta? Pe partea de comunicare cu rudele, cu pacienţii?

La noi umanitatea lipseşte, dincolo de probleme de bani. Nu mai ştiu să fie oameni. Asta e problema”, a mai menţionat Ciutacu.

Citeşte şi: Anchetă de proporţii după incendiul de la Matei Balş. Dosar penal pentru ucidere din culpă, deschis de procurori

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, unde sunt trataţi pacienţi cu COVID. Fostul manager al unităţii medicale, profesorul Adrian Streinu Cercel, spune că pacienţii erau în erau în stare medie spre severă din punct de vedere al gravităţii şi aveau nevoie de oxigen suplimentar.

Citeşte şi: Adrian Streinu Cercel, despre incendiul de la Matei Balș: „Toți pacienții erau conectați la oxigen”

Patru pacienţi au murit. Trei dintre aceştia au fost găsiţi decedaţi de echipele de intervenţie, iar o a patra persoană nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Citeşte şi: S-a aflat care ar putea fi o posibilă cauză a incendiului tragic de la Institutul Matei Balș

Patru saloane au ars, însă toată clădirea a fost afectată de fum, a afirmat ministrul de Interne Lucian Bode. Mai mulţi pacienţi sunt transferaţi la Spitalele Sf. Ioan şi Pantelimon şi la alte pavilioane ale unităţii medicale, conform News.ro.

Citeşte şi: Incendiul de la Matei Balş, în presa internaţională. Euronews: „Încă un spital în flăcări în România, după trei luni”

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat că incendiul de la Institutul „Matei Balş” a fost lichidat. Pentru moment, nu se cunoaşte cauza incendiului, iar la faţa locului se află specialişti ISU, dar şi poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Cine este managerul Institutului „Matei Balș”, unde patru pacienți au murit. L-a înlocuit pe Streinu Cercel