Raed Arafat trage un semnal de alarmă despre coronavirus: „S-ar putea să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat marţi seara, la B1 Tv, că s-ar putea să ne trezim şi să nu realizăm ce este mai rău, deoarece pandemia nu a tecut. 

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 06:06
Raed Arafat trage un semnal de alarmă despre coronavirus: „S-ar putea să ne trezim că nici măcar nu am văzut ce e mai rău!”

„Să nu uităm că pandemia care a fost în 1918-1919, nu primul val a fost cel mai rău. Noi nu avem astfel de informații, dar noi trebuie să ne așteptăm că lucrurile pot să se înrăutățească și noi trebuie să fim foarte pregătiți. Sunt foarte mulți „experți” care vin cu păreri neavizate, nefondate, fără absolut niciun argument științific, dar aberează toată ziua și, din păcate, au efect asupra unei părți din populație. Mulți respectă recomandările, dar această parte mică poate contribui la răspândirea virusului într-un mod necontrolat”, a declarat Raed Arafat, la B1 TV. 

Citeşte şi: Şcolile, focare de coronavirus. 200 de profesori infectaţi în ultimele două săptămâni, toate şcolile din Seul vor fi închise

„Nu putem compara 2020 cu 1919. (…)Totuși, un impact asupra sistemului sanitar se poate produce chiar și în țările extrem de avansate și cu sisteme sanitare dezvoltate. Deci nu putem să spunem că totul va fi bine. Putem să ne așteptăm la o situație mai rea la toamnă și la iarnă și va trebui să fim mult mai bine pregătiți, iar populația să fie mai înțelegătoare”, a completat acesta. 

Până acum, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Citeşte şi: Pandemie coronavirus. Turiştii din Santorini primesc gratuit măşti de protecţie

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 732 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.