Raeţchi cere ca PNL să facă un „Guvern din umbră”: Discursul despre „baronul Dragnea” nu mai este suficient

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi cere ca liberalii să îşi facă un "Guvern din umbră", care să monitorizeze activitatea Cabinetului Grindeanu, şi explică faptul că PNL trebuie să depăşească nivelul "retoric", în care îl critică pe Liviu Dragnea şi PSD, pentru că alegerile au demonstrat că românii i-au votat în pofida problemelor de integritate.

08 ian. 2017, 09:52
Raeţchi cere ca PNL să facă un „Guvern din umbră”: Discursul despre „baronul Dragnea” nu mai este suficient

Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre „restauraţia FSN” şi despre „baronul Dragnea” – deşi perfect întemeiat – nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare, chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate„, a transmis liberalul Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă.

El cere ca PNL să folosească următoarea perioadă pentru a face un Guvern din umbră, care să monitorizeze activitatea actualului Executiv, începând chiar de luna viitoare.

Deputatul afirmă că rezultatul alegerilor a arătat că PNL „nu mai poate rămâne doar la nivel retoric”. „Este de datoria noastră să depunem şi un efort de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbră al PNL funcţional chiar din luna februarie este absolut necesar„, scrie Raeţchi.

El face şi cateva propuneri pentru acest Guvern din umbră: Ionuţ Stroe în Afaceri Eexterne, Florin Cîţu la Finanţe, Pavel Popescu la Sănătate, Raluca Turcan sau Radu Zlati la Educaţie, Mugur Cozmanciuc la Energie, Iulian Dumitrescu la Economie, Ben-Oni Ardelean la Afaceri Eeuropene, Mara Calista la Sport, Florin Roman la Media, Adriana Săftoiu la Muncă, Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu la Justiţie.