Rafael Nadal: Sper ca Xavi să câştige Balonul de Aur

Cunoscutul tenisman spaniol Rafael Nadal speră ca mult-râvnitul trofeu Balonul de Aur să revină anul acesta compatriotului său Xavi Hernandez, mijlocaşul echipei de fotbal FC Barcelona.

RomaniaTV.net
06 dec. 2011, 14:34
Rafael Nadal:  Sper ca Xavi să câştige Balonul de Aur

Xavi se numără printre cei trei finalişti desemnaţi de FIFA, alături de argentinianul Lionel Messi, colegul său de la Barca, şi portughezul Cristiano Ronaldo, atacantul lui Real Madrid, câştigătorul urmând să fie anunţat în cadrul unei gale care va avea loc pe 9 ianuarie, la Zurich.

„Sper ca Xavi să câştige Balonul de Aur. Sunt spaniol şi trebuie să fiu alături de el. Xavi are o carieră incredibilă şi merită acest trofeu, chiar dacă şi ceilalţi candidaţi sunt la rândul lor fotbalişti extraordinari”, a declarat Nadal pentru cotidianul catalan Sport.

Referindu-se la apropiatul „El Clasico”, tradiţionala confruntare dintre marile rivale Real Madrid şi FC Barcelona, care va avea loc pe 10 decembrie, tenismanul spaniol a precizat: „Mă voi uita, cu siguranţă la meci. E un eveniment care nu trebuie ratat. Îmi place sportul şi în acest caz, fotbalul. Nu ştiu ce se va întâmpla în acest joc, în care se vor întâlni, din punctul meu de vedere, cele mai bune două echipe ale lumii în acest moment”.