Rafael Nadal, supus unui control antidoping inopinat

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a anunţat, sâmbătă, pe Twitter, că a fost supus unui control antidoping inopinat, precizând că acest lucru era de aşteptat după insinuările din emisiunea Les Guignols de l'Info" de la postul francez Canal Plus, informează cotidianul As.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 13:42
Rafael Nadal, supus unui control antidoping inopinat

„8.30 dimineaţa. Tocmai am fost supus unui control antidoping inopinat… era de aşteptat după tot… dar mă bucur că a fost aşa!”, a precizat Nadal.

Rafael Nadal a fost supus controlului efectuat de medicii din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis înainte de a începe antrenamentul.

Tenismanul afirmase cu puţin timp înainte, la Cadena SER, că nu trebuie să i se mai acorde importanţă „campaniei din ţara vecină împotriva sportului spaniol”. „Acum importantă este susţinerea maximă pe care o simţim. Evident, este o perioadă complicată, mai ales pentru că sportul spaniol a avut în ultimii ani succese greu de repetat. Noi suntem liniştiţi şi cred că nu trebuie să mai acordăm importanţă, este o campanie dintr-o ţară vecină împotriva sportului spaniol. Încearcă să explice acest succes al Spaniei pe care, sincer, ei nu îl au. Noi trebuie să ne vedem de treabă”, a declarat Nadal.

Federaţia Spaniolă de Tenis (RFET) a anunţat, miercuri, că va „depune plângere” contra postului francez Canal Plus, pentru faptul că în emisiunea „Les Guignols de l’Info” jucătorul de tenis Rafael Nadal şi sportivii spanioli în general erau acuzaţi de dopaj.

Acest sketch din „Les Guignols de l’Info”, difuzat luni seară pe Canal Plus, insinua clar că Rafael Nadal se dopează. Sketchul se încheia cu afirmaţie: „Sportivii spanioli nu câştigă din întâmplare”, apărând logo-urile fiecărei federaţii sportive.