Rafila, despre posibilitatea închiderii şcolilor din cauza COVID: „Ar trebui să fie una dintre ultimele măsuri”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat la România TV ce şanse sunt ca şcolile din ţară să se închidă din cauza numărului mare de infectări de COVID.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 19:07
Rafila, despre posibilitatea închiderii şcolilor din cauza COVID: „Ar trebui să fie una dintre ultimele măsuri”

Medicul a spus că nu este un „adept al închiderii școlilor”. Rafila a precizat, în declarația dată pentru România TV, că „școlile în sine n-au înregistrat foarte multe cazuri”.

„Școlile în sine n-au înregistrat foarte mult cazuri. Au trecut în scenariul roșu, la nivel național, de când a început școala, 140 sau 150 de unități. Asta înseamnă sub 1% din numărul total de școli. Asta îmi arată că nu ar fi o problemă în sine la școală. Multe alte lucruri sunt legate de începerea școlilor: aglomerația, deplasările suplimentare ale părinților. Sunt multe alte lucruri corelate cu școala.

Alexandru Rafila, avertisment de ultimă oră privind explozia cazurilor de COVID: „E o situaţie îngrijorătoare”

Eu personal nu sunt un adept al închiderii școlilor. Cred că copiii au stat prea mult timp în primăvară fără să desfășoare activitate apropiată de normal și, după părerea mea, închiderea școlilor ar trebui să fie una dintre ultimele măsuri”, a declarat profesorul Alexandru Rafila la România TV.

BILANŢ coronavirus 2 octombrie. Un nou record de îmbolnăviri: 2.343 de cazuri noi. Cel mai mare număr de îmbolnăviri în Bucureşti