Dr. Rafila cere creşterea numărului de teste COVID ca în Israel. „Ar trebui testaţi până la 100.000 de oameni pe zi”

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat, joi, că autorităţile ar trebui să adopte exemplul Israelului care "a reușit reducerea proporției de teste pozitive" prin creşterea numărului de teste pentru depistarea noului coronavirus.

RomaniaTV.net
05 nov. 2020, 12:42
Dr. Rafila cere creşterea numărului de teste COVID ca în Israel. „Ar trebui testaţi până la 100.000 de oameni pe zi”

Medicul Alexandru Rafila a afirmat că în România capacitatea de testare ar trebui să ajungă la 80.000 – 100.000 de teste zilnic.

„La situația în care se află acum România capacitatea de testare ar trebui să crească substanțial, să ajungem la 80.000 – 100.000 de teste pe zi, să depășim un milion de teste pe săptămână. Iar asta să se faca permanent.

Vom fi pe drumul ce bun când rata de pozitivare va scădea la 3%, nu 25% cât e acum. Avem între 25 – 28%. Procentul de siguranță în care să spunem că problema legată de pandemie este în curs de rezolvare este o scădere la 3% a testelor poztive din totalul testelor efectuate.

Israelul a reușit reducerea proporției de teste pozitive de la valori apropiate României la mai puțin de 2%, este o țintă pe care ar trebui să ne-o propunem”, a declarat Rafila, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul PSD.

BILANŢ CORONAVIRUS 5 NOIEMBRIE. O nouă zi NEAGRĂ pentru România! RECORD pe toată linia: Peste 9.500 de infectări

De asemenea, Rafila a avertizat că România se va confrunta în zilele următoare cu un număr tot mai mare de infectări cu noul coronavirus, în condiţiile în care miercuri a fost depăşit pragul de 9.000 de noi cazuri de COVID-19 la nivel naţional. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie avertizează că se va pune presiune asupra sistemului medical, iar în aceste condiţii, există pericolul ca „tratamentul pacienţilor în secţiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil”.

Alexandru Rafila, avertisment terifiant după noul record COVID. „O să explodeze mortalitatea. Se va dubla şi se va tripla”