Rafturile cu hârtie igienică dintr-un supermarket, golite din cauza coronavirusului. Decizia luată de companie

Un lanț de magazine din Australia a decis să limiteze vânzarea hârtiei igienice și să vândă doar câte patru pachete pentru fiecare cumpărător, după ce aceasta a dispărut de pe rafturi, din cauza panicii create de coronavirus, scrie cotidianul „The Guardian”.

RomaniaTV.net
04 mart. 2020, 08:18
Rafturile cu hârtie igienică dintr-un supermarket, golite din cauza coronavirusului. Decizia luată de companie

Compania Woolworths a anunțat recent că vă raționaliza hârtia igienică și fiecare client va putea achiziționa patru pachete, în așa fel încât să aibă acces la produs cât mai mulți cumpărători.

Măsura va ajuta la creșterea stocurilor”, a anunțat compania într-un comunicat.

Citeşte şi: Copil de un an din Galaţi, suspect de CORONAVIRUS. Ultimul bilanţ: peste 10.000 de români sunt izolaţi la domiciliu

Rafturile din supermarket-uri au fost golite de hârtie igienică, în contextul panicii create de răspândirea coronavirusului. Aceeaşi sursă mai scrie că această companie și-a golit complet stocurile.

Cofondatorul și directorul executiv al companiei, Simon Griffiths, a arătat pe Twitter că vânzările au crescut de opt ori.

Citeşte şi: Alertă în Suceava. 100 de persoane au fost în avion cu ucraineanul infectat cu coronavirus

Teama de coronavirus a ajuns şi la Palatul Buckingham

Pentru prima dată după 1952, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a folosit mănuşi în îndeplinirea îndatoririlor regale, în particular la acordarea de medalii. Decizia Majestăţii Sale vine în contextul în care guvernul a avertizat cu privire la riscul de coronavirus, avertismentele fiind imperioase chiar în privinţa persoanelor de peste 80 de ani, mai expuse la infecţia cu Covid-19.

Regina Elisabeta a II-a a purtat marţi mănuşi pentru prima oară într-o ceremonie care a avut loc la Palatul Buckingham. Suverana în vârstă de 93 de ani avea mâinile acoperite până deasupra încheieturilor, mănuşile acestea fiind mai lungi decât cele folosite de ea în mod obişnuit. De obicei, Regina purta mănuşi numai la evenimentele care se desfăşurau în aer liber.

Citeşte şi A fost înregistrat primul deces în Spania din cauza virusului COVID-19

Cu toate acestea, ducele și ducesa de Cambridge nu au purtat mănușila startul călătoriei lor de trei zile în Irlanda, în această după-amiază, iar prințul Charles, de asemenea, a mers fără mănuşi la un eveniment care a avut loc la Royal College of Music.

Mănuşile Reginei Elisabeta a II-a costă între 75 şi 240 de lire sterline, dar surse din anturajul Casei Regale susţin că Regina preferă de obicei să le trimită la reparat decât să cumpere perechi noi. Toate materialele din care sunt făcute sunt produse în Marea Britanie. Pielea este de la Pittards in Yeovil, iar bumbacul de la W. Ball & Son’s Yorkshire.

Citeşte şi: A fost înregistrat primul deces în Spania din cauza virusului COVID-19