Răfuială cu pietre între romi şi români, în Murfatlar VIDEO

Răfuială între mai mulţi localnici în Murfatlar. Sătui de romii care le fură din gospodării, mai mulţi oameni au hotărât să-şi facă singuri dreptate. Înarmaţi cu pietre, ei au năvălit în casele romilor şi au distrus tot ce au găsit în cale.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 11:38
Răfuială cu pietre între romi şi români, în Murfatlar VIDEO

„A intrat peste noi. Într-adevăr, fraţii mei erau beţi. Au venit azi de dimineaţă de la discotecă. Nicidecum ce au zis ei, au intrat peste noi fără să vadă fără să fie siguri de ceva. Asta e violare de domiciliu a bunurilor moravuri, asta e ultraj, a strigat o femeie de etnie romă.

Localnicii acuză însă, că sunt terorizaţi de vecinii lor romi şi spun că aceştia le fură fierul vechi din curţi, relatează România TV.

„În toate curţile umblă noaptea, ţi-e şi frică”, a spus o femeie.

„Aici stau bunicii mei ţi e normal să nu furi oamenii lângă care stai de 30 de ani. Au furat tot ce se putea fura din spatele curţii”, a spus o altă localnică.

„Au considerat vecinii de acolo că trebuie să-şi facă singuri dreptate. Am intervenit la timp”, a declarat comisar şef Ovidiu Grosu, comandant Poliţia Murfatlar.

În acest caz s-au întocmit mai multe dosare penale pe numele celor care au devastat locuinţele romilor. Cât despre acuzaţiile de furt, poliţia spune că este o anchetă în curs.