Răfuială în curtea şcolii: Două eleve s-au luat la bătaie. Directoarea, pălmuită în timpul disputei

O fată de 13 ani, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala nr. 3 "Smaranda Gheorghiu" din Târgovişte, a reclamat Poliţiei că ea şi mama sa au fost lovite de către o colegă şi de tatăl acesteia, iar în altercaţie, care a avut loc în curtea şcolii, a fost agresată şi directoarea şcolii.

RomaniaTV.net
15 nov. 2012, 12:57
Răfuială în curtea şcolii: Două eleve s-au luat la bătaie. Directoarea, pălmuită în timpul disputei

Fata care a reclamat că a fost agresată este elevă la Şcoala nr. 3 „Smaranda Gheorghiu”, iar cealaltă, în vârstă de 12 ani, învaţă la Şcoala Generală nr. 9 „Grigore Alexandrescu”.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, conflictul între cele două eleve a avut loc după ce acestea s-au jignit pe o reţea de socializare, iar fata de 12 ani a venit pentru a se răfui cu eleva Şcolii nr. 3.

Conflictul între cele două fete a avut loc în curtea Şcolii nr. 3, fiind implicaţi şi câte un părinte al celor două. Poliţiştii au intervenit şi au aplanat scandalul, iar cei implicaţi au fost duşi la Poliţie pentru audieri”, a declarat, joi, purtătorul de cuvant al Poliţiei Dâmboviţa, Alexandra Niculae, citat de Mediafax.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa a început o anchetă în acest caz.

Am fost la şcoala unde a avut loc incidentul, am discutat cu directoarea, cu una dintre femeile de serviciu şi cu un reprezentant al Poliţiei Locale. Vom face o anchetă internă pe linie administrativă dictată de Inspectoratul Şcolar. M-am informat şi ce s-a întâmplat: doua eleve, una de la Şcoala nr. 3 din târgovişte şi o altă elevă de la Şcoala nr. 9, au avut o altercaţie în afara şcolii din cauza unui băiat. Disputa verbală a degenerat într-un schimb de lovituri. Totul s-a petrecut în afara şcolii. Una dintre eleve şi-a sunat mama, care a sosit mai repede decât poliţia, şi i-a aplicat o corecţie celeilalte fete, care la rândul ei şi-a sunat tatăl. discuţia s-a transformat într-un schimb de lovituri. Mama elevei implicate în scandal a fost lovită de mai multe ori cu pumnul şi cu picioarele de către tatăl celei de-a doua eleve. Ambii sunt de etnie romă„, a declarat la România TV inspectorul şcolar Ovidiu Băsceanu.

În urma incidentului, fata de 13 ani a reclamat Poliţiei că atât ea, cât şi mama sa au fost lovite de către fata de 12 ani şi de către tatăl acesteia, în timp ce fata acuzată susţine că ea a fost victima, fiind lovită de către cealaltă elevă şi de mama acesteia.

La rândul său, directoarea Şcolii nr. 3, Mariana Stancu, care a intervenit pentru aplanarea altercaţiei, spune că a primit şi ea o palmă, dar că nu poate identifica autorul.

Cadrele didactice ale Şcolii Generale nr. 3 „Smaranda Gheorghiu” din Târgovişte spun că nu este primul incident de acest gen şi că se tem pentru siguranţa lor, în condiţiile în care gardul care împrejmuieşte unitatea de învăţământ este rupt şi nu există pază.