Raidul împotriva lui Osama bin Laden povestit „din interior”, de un fost militar al Navy SEAL

O carte care povesteşte raidul în care a fost ucis Osama bin Laden în Pakistan, scrisă de un fost militar american care a participat la această operaţiune, urmează să fie publicată luna viitoare, a anunţat joi Editura Penguin USA la New York.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 20:54
Raidul împotriva lui Osama bin Laden povestit „din interior”, de un fost militar al Navy SEAL

„No Easy Day” (O zi dificilă), care va apărea pe 11 septembrie, o dată sensibilă, în plină campanie prezidenţială americană, se doreşte „o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden”.

Autorul a scris cartea sub pseudonimul Mark Owen, iar numele tuturor membrilor Navy SEAL (forţe speciale de elită din cadrul Marinei Statelor Unite) menţionaţi în carte au fost schimbate „pentru securitatea lor”, a subliniat Dutton, filiala Penguin care publică opera.

Secretul a fost bine păstrat. Pentagonul a anunţat că nu a fost avertizat în avans. În plină campanie electorală, în contextul în care raidul împotriva fostului şef al reţelei teroriste Al-Qaida este prezentat ca un succes al preşedintelui democrat Barack Obama, cartea va provoca o anumită emoţie.

Mark Owen este prezentat de către Dutton ca fost membru SEAL, care a condus una dintre echipele care au atacat reşedinţa lui Osama bin Laden din Abbottabad, în Pakistan, la 2 mai 2011.

El a fost „unul dintre primii” membri ai comandoului care a ajuns la etajul trei al casei în care se ascundea Bin Laden şi „a fost prezent când a murit”, potrivit editurii.

Cartea, care îl are drept coautor pe jurnalistul Kevin Mauer, urmează să apară simultan în Marea Britanie şi Brazilia, a precizat Penguin USA.