Raidurile aeriene, soldate cu moartea a cinci persoane. Israel a bombardat Siria şi Liban

Avioane militare israeliene au efectuat în cursul zilei de miercuri raiduri în Siria şi Liban, provocând moartea a cel puţin cinci persoane.

29 iul. 2015, 19:27
Raidurile aeriene, soldate cu moartea a cinci persoane. Israel a bombardat Siria şi Liban

În Siria, avioanele israeliene au atacat un vehicul, în zona satului Hader, situat la periferia oraşului Quneitra. Regimul de la Damasc a confirmat raidurile aeriene, acuzând Israelul că susţine organizaţiile teroriste, făcând referire la forţele armate ale opoziţiei siriene, potrivit Haaretz.

Citeşte şi Noi lovituri aeriene şi terestre ale armatei turce

Cinci persoane au murit în bombardamente, doi membri ai mişcării şiite Hezbollah, un aliat al Damascului, şi trei militanţi care susţin regimul sirian. Hezbollah a trimis combatanţi în Siria pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad în războiul civil. Raidurile aeriene israeliene au fost efectuate cu drone. Într-un atac separat, aviaţia militară israeliană a vizat poziţii ale Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) pe teritoriul Libanului, la frontiera cu Siria, în zona Podişului Golan, unde bombardamentul s-a soldat cu şase răniţi. Guvernul Israelului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţiile despre raidurile aeriene.

Citeşte şi Poliţist mort, în ciocnirile violente de la Instanbul