Raikkonen se reîntoarce în Formula 1. A semnat cu Lotus

Campion mondial în 2007, finlandezul se reîntoarce în Marele Circ după ce a concurat fără succes în Campionatul Mondial de Raliuri.

RomaniaTV.net
29 nov. 2011, 13:47
Raikkonen se reîntoarce în Formula 1. A semnat cu Lotus

La două sezoane după retragere, fostul campion mondial de Formula 1, Kimi Raikkonen se reîntoarce în Marele Circ. Finlandezul, campion mondial în 2007, a semnat un contract pe doi ani cu echipa Lotus, la care va debuta în luna martie a anului viitor.

„Sunt extrem de încântat că revin în Formula 1 după o pauză de doi ani şi sunt recunoscător echipei Lotus Renault GP că mi-a oferit această posibilitate. Perioada mea în WRC a fost utilă în cariera de pilot, dar trebuie să recunosc că dorinţa de a reveni în Formula 1 a redevenit mai puternică recent”, a spus Raikkonen într-un comunicat, preluat de cotidianul L’Equipe.

Finlandezul, retras din Formula 1 în 2009, a evoluat în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) fără a obţine vreo victorie. După revenirea sa în Formula 1, la începutul sezonului 2012 vor fi aliniaţi şase campioni mondiali: Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lewis Hamilton, Jenson Button şi Räikkönen, premieră în Marele Circ.