Raliul Dakar 2012 în imagini GALERIE FOTO

Cai putere, spectacol, adrenalină. Cuvinte care definesc foarte bine Raliul Dakar, una dintre cele mai dure curse din lume.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 09:36

Cel mai dificil rally-raid din lume a început cu  443 de vehicule (178 moto, 161 automobile, 30 ATV-uri şi 74 camioane) care s-au lansat în cursa care măsoară peste 8.000 de kilometri. Dintre aceştia mulţi însă nu mai ajung la finalul cursei:  51 de piloţi abandonând deja după primele trei etape.

Raliul Dakar 2012 a început cum nu se putea mai rău după ce pilotul argentinian Jorge Martinez Boero a decedat în prima etapă, iar în runda a doua a fost notat un nou accident care putea avea urmări tragice.

Pilotul francez Bruno da Costa, pe o motocicletă Yamaha 450WRF, a fost la un pas să îşi treacă numele pe lista neagră a participanţilor la raliul găzduit de Argentina, Chile şi Peru după ce a lovit din plin o vacă în timpul specialei dintre Santa Rosa de la Pampa şi San Rafael.

Şi vremea rea şi-a pus amprenta asupra raliului de anul acesta: etapa a şasea fiind amânată din cauza ninsorilor.

Totuşi frumuseţea Raliului nu poate fi trecută cu vederea. Maşini spectaculoase şi peisaje superbe pot fi văzute de-a lungul cursei.

RTV.Net vă prezintă o galarie foto cu unele dintre cele mai frumoase imagini din primele şapte etape ale Raliului Dakar 2012.