Raliul Harghitei a fost suspendat din cauza accidentelor. Vicecampionul Dan Gârtofan e printre cei care au ieşit în decor VIDEO

Două maşini au ieşit în decor, iar unul dintre incidente a fost surprins de martori. Maşina pilotului Dan Gîrtofan s-a rostogolit de câteva ori. Pilotul şi copilotul au ajuns la spital.

14 iul. 2018, 13:42
Raliul Harghitei a fost suspendat din cauza accidentelor. Vicecampionul Dan Gârtofan e printre cei care au ieşit în decor VIDEO

Raliul Harghitei, competiţie sportivă programată în cursul acestui weekend, a fost suspendat sâmbătă, 14 iulie, din cauza a două accidente grave. Dan Gîrtofan, vicecampionul din 2017, a pierdut de sub control maşina de curse în timpul probei speciale desfăşurată în dimineaţa zilei de sâmbătă, în localitatea harghiteană Sânpaul. Gîrtofan se afla în maşina Skoda Fabia RS alături de copilotul Tudor Mârza, iar automobilul a ieşit în decor după o curbă foarte strânsă şi s-a răsturnat de mai multe ori. Potrivit informaţiilor furnizate de organizatori, cei doi au scăpat teferi în urma accidentului violent.

La puţin timp după accidentul lui Gîrtofan, un alt echipaj, format din Norbert Maior şi Francesca Maior, aflat la bordul unui Peugeot 106, a ieşit în decor în aceeaşi zonă. „Accidentul s-a soldat cu două victime: pilot şi copilot. Au fost preluate cu ambulanţe diferite şi au fost transportaţi la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, pentru investigaţii medicale. Iniţial a plecat doar copilotul, dar medicul de la faţa locului a solicitat şi a doua ambulanţă. Traumatismele au fost cauzate de efectul de rostogolire şi de rotire. Ca şi diagnostic prezumtiv, dar aşteptăm şi confirmarea în urma investigaţiilor ce vor fi efectuate la secţia de primiri urgenţe a spitalului, am constatat în ambele cazuri contuzie la coloana lombară. Ei practic au putut ieşi din maşină pe picioare, dar pentru siguranţa lor şi din cauza durerilor acuzate au fost trimişi la investigaţii. Sunt stabili hemodinamic“, a declarat, pentru raliulharghitei.ro, Domokos Ivan, directorul medical al competiţiei sportive.

După cel de-al doilea accident, Raliul Harghitei a fost suspendat, piloţii urmând să continue întrecerea în cursul după-amiezei de sâmbătă.