Raluca Aprodu s-a tuns la zero pentru rolul din „Poveste de dragoste”

Pentru "Poveste de dragoste", atât Dragoș Bucur, cât și Raluca Aprodu au suferit schimbări radicale. În timp ce Dragoș Bucur poartă o perucă greu de găsit, pentru care producătorii au avut mult de muncă, Raluca Aprodu a trebuit să facă un sacrificiu și mai mare: a renunțat la părul lung și s-a tuns zero.

RomaniaTV.net
14 dec. 2015, 08:58
Raluca Aprodu s-a tuns la zero pentru rolul din „Poveste de dragoste”

Personajul lui Dragoș Bucur, Sebastian, a fost inspirat de David Garrett:

„Nu am ținut neapărat să îi fac o schimbare de look lui Dragoș, așa mi-am imaginat personajul. M-am inspirat după marele violonist David Garrett, care are plete și stilul mai rock, nu e un violonist clasic, cuminte, ursuz. Cel mai complicat lucru a fost să reușim să găsim peruca lui Dragoș”, povestește regizorul Cristina Iacob.

În România nu există o astfel de perucă, am găsit cu greu o firmă în Italia. Este o perucă făcută manual, țesută pe o structură de mătase. A fost un pariu riscant. Personajul era pus sub semnul întrebării de existența acestei peruci”, declară Mișu Predescu, producătorul filmului.

Pentru Raluca Aprodu lucrurile au fost și mai grele. Personajul ei, Aprilia, este tunsă de către fostul iubit, regizor, sub pretextul unui rol. Este vorba, de fapt, de o răzbunare.

“Marea problemă a acestui film, dar și resursa lui emoțională, este felul în care a fost filmat și încadrat. Sunt foarte multe prim planuri, nu poți să vii cu o chelie artificială, nu a fost altă soluție. Am filmat scena cu mai multe camere, pentru că nu puteam să o tundem decât o data. Scena a durat 12 minute neîntrerupre”, spune Mișu Predescu despre cea mai emoționantă scenă a filmului.

“Alegerea nu a fost deloc dificilă, când am citit scenariul am înțeles, era justificat. Problema a fost după filmare, a fost greu să mă obișnuiesc cu mine cheală. Era ceva exterior mie, mi-au trebuit două luni să mă obișnuiesc cu asta. Eram altă femeie, mi-a schimbat energia”, povestește Raluca Aprodu.

„Poveste de dragoste” spune povestea lui Sebastian (Dragoș Bucur) și a Apriliei (Raluca Aprodu), un cuplu ce începe o frumoasă poveste de dragoste.  Doar că nu e atât de simplu cum pare. Aflată în aria de influență a trei bărbați cu personalități puternice, Aprilia este nevoită să găsească echilibrul între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă.  E vremea Crăciunului și viata îi rezervă acestei tinere frumoase și talentate doar cadourile pe care este suficient de puternică să le primească.