Raluca Prună, propusă la Justiţie: Nu mă pot pronunţa cu privire la numirile procurorilor şef de anul viitor

Raluca Prună, propusă la Ministerul Justiției, a declarat, după audierile din Parlament, că nu se poate pronunța cu privire la numele viitorilor procurori șefi din DNA și Parchetul General, dar a precizat că va aplica procedura prevăzută de lege.

17 nov. 2015, 12:33
Raluca Prună, propusă la Justiţie: Nu mă pot pronunţa cu privire la numirile procurorilor şef de anul viitor

Eu nu pot să fac asemenea afirmații la acest moment. (…) Procedura este cea prevăzută de lege. Nu este prima dată când aplicăm această procedură. Ea a mai fost aplicată, cred eu, cu rezultate foarte bune dacă ne uităm la rezultatelor acestor instituții. Eu vă asigur că voi aplica această procedură și că ceea ce trece de procedura legală, criterii, desemnarea criteriilor, totul va fi făcut în mod transparent. (…) Însă nu mă pot pronunța acum cu privire la nume. Este neserios și prematur„, a declarat Raluca Prună.

Raluca Prună a mărturisit că i s-a făcut propunerea pentru această funcție luni, după audierea Cristinei Guseth, prima nominalizare pentru portofoliul Justiției. „Mi s-a propus în momentul în care nominalizarea Cristinei Guseth fost retrasă. (…) Dacă am spus că mi s-a făcut ieri propunerea, am răspuns afirmativ într-o perioadă foarte scurtă„, a adăugat ea, negând că i s-ar fi făcut această propunere și zilele trecute.

Raluca Prună, propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit aviz favorabil în Comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. Raluca Prună, fost asistent parlamentar al Monicăi Macovei, a fost propusă pentru portofoliul de la Justiţie, după ce Dacian Cioloş a retras-o pe Cristina Guseth.

CITEŞTE ŞI: Cine este RALUCA PRUNĂ, noua propunere de la Ministerul Justiţiei