Raluca Turcan a făcut anunţul. Care e principala sursă de infectare cu coronavirus: N-am mai permis asta. A fost în toate analizele

Raluca Turcan a vorbit luni seară, la Digi 24, despre modul cum Guvernul încearcă să gestioneze criza cu noul coronavirus. Vicepremierul susţine că principalele surse de infectare şi de extindere a infecţiei au fost evenimentele private. Acesta a fost şi motivul pentru care a fost interzis acest lucru în zonele unde rata de incidenţă a depăşit 3 la mia de locuitori.

RomaniaTV.net
26 oct. 2020, 19:16
Raluca Turcan a făcut anunţul. Care e principala sursă de infectare cu coronavirus: N-am mai permis asta. A fost în toate analizele

„Sănătatea publică e prioritate 0. Ne uităm ce se întâmplă cu finanţarea marilor sisteme. Nu pot să mă hazardez să vă dau date şi nu cred că există cineva care să facă asta. Evoluţiile sunt dramatice într-un mod neaşteptat. Nimeni nu credea că o să avem în Franţa, Spania, peste 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore.

S-au luat măsuri, s-au găsit soluţii şi se aşteaptă efectele lor. Aşa facem şi noi. Am închis şcolile unde incidenţa este peste 3 la mia de locuitori. N-am mai permis evenimentele private, care au fost pe toate analizele noastre principala sursă de infectare şi de extindere a infecţie. În localităţile cu incidenţa peste 3 la mia de locuitori s-au închis teatrele, cinematografele, avem măsuri de restricţie privind purtarea măştii. Şi poliţia îşi face datoria.”, a declarat Raluca Turcan.

Ce spune Turcan despre închiderea mall-urilor şi carantinarea de noapte

„Vrem să vedem exact ce efecte au măsurile luate de noi. Dacă va exista o creştere vom evolua pe traseu alte posibile măsuri. Ne uităm ce se întâmplă în ţară şi ne uităm ce se întâmplă şi afară. Evaluările se fac la 14 zile. Aceasta e perioada de incubaţie. La 14 zile, o să evaluăm ce se impune ce mai facem.

Eu nu pot pune degetul pe carantina de noapte. Mai avem şapte zile. Vom vedea ce efecte a avut această carantinare în afară. Noi vrem să ţinem economia în forţă şi funcţională. Restrângerea economiei nu reprezintă o actraţie pentru noi. Putem însă înăspri măsurile. Se pot face mai mulţi paşi până la închiderea mall-urilor.”, a mai spus liderul liberal.