Raluca Turcan a fost amendată de IPJ Sibiu! Cât trebuie să plătească ministrul Muncii pentru că nu a purtat mască

Ministrul Muncii, președintele Consiliului Județean Sibiu și alte patru persoane au fost amendate după ce au apărut mai multe imagini în care masca de protecție lipsește cu desăvârșire.

01 apr. 2021, 16:21
Raluca Turcan a fost amendată de IPJ Sibiu! Cât trebuie să plătească ministrul Muncii pentru că nu a purtat mască

Raluca Turcan a fost amendată de IPJ Sibiu! Raluca Turcan, Daniela Cîmpean și alte patru persoane au fost amendate de către IPJ Sibiu cu suma de 500 de lei, fiind vorba despre șase sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei.

Purtătorul de Cuvânt al Poliției Sibiu a transmis că în urma apariției în mediul online imaginilor în care sunt înfățișate mai multe persoane care nu poartă masca de protecție în timp ce se află în bena unui autovehicul, polițiștii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate șase persoane, femei, care au fost sancționate conform Legii nr. 55/2020, conform Mediafax.

Citește și: Avertismentul doctorilor: „Vom ajunge să stăm toată săptămâna în casă și de la ore din ce în ce mai mici”

Raluca Turcan a fost amendată de IPJ Sibiu

„Astfel, polițiștii au reținut că la data de 27 martie 2021, aflându-se în bena unui autoturism, respectivele persoane nu au purtat masca de protecție individuală, nerespectând astfel măsurile de protecție a vieții și pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătății persoanelor în contextul stării de alertă instituită la nivel național pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2”, spune Lazăr.

Ministrul Muncii a participat la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu, județul Sibiu, unde a fost fotografiată fără mască de protecție. După eveniment, un participant a aflat că este infectat cu coronavirus.

Citește și: Raluca Turcan: Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect

Ministrul susținea că cei care au participat la acțiunea de împădurire de sâmbătă au făcut teste antigen. „De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris Turcan pe Facebook.