Raluca Turcan, atac subtil la USR: Cine nu rezistă în această coaliţie de guvernare îi sabotează pe români

Raluca Turcan spune că oamenii şi partidele care nu rezistă în coaliţia de guvernare îi "sabotează" pe românii care doresc modernizarea ţării.

02 sept. 2021, 22:43
Raluca Turcan, atac subtil la USR: Cine nu rezistă în această coaliţie de guvernare îi sabotează pe români

Raluca Turcan, atac subtil la USR. Declaraţia vine în contextul în care USR PLUS ameninţă cu moţiunea de cenzură în urma demiterii lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei.

Raluca Turcan, atac subtil la USR: Cine nu rezistă în această coaliţie de guvernare îi sabotează pe români

„Cei care sunt afectaţi acum de aceste dispute sunt în primul rând românii, pentru că ei vor să vadă o coaliţie centrată pe rezultate, pe măsuri utile, o coaliţie responsabilă, care şi-a înţeles mandatul. Mandatul a fost pentru a guverna. (…) Cine nu rezistă în această coaliţie îi sabotează direct pe români. Aşadar, eu cer partidelor din coaliţie să se gândească în primul şi în primul rând la ceea ce aşteaptă oamenii de la noi. Şi oamenii aşteaptă locuri de muncă, investiţii, modernizare, apă, canal, străzi, gaze. Asta aşteaptă. Sunt lucruri simple”, a declarat Raluca Turcan, referindu-se la criza politică prin care trece coaliţia de guvernare”, potrivit Agerpres.

Raluca Turcan a vizitat, joi, câţiva agenţi economici din judeţul Cluj, printre care De’Longhi România SRL şi Farmec şi a participat la inaugurarea celei de a treia hale de producţie a SC Robert Bosch SRL, care are 34.500 de metri pătraţi şi a presupus o investiţie de aproximativ 55 de milioane de euro.

Conducerea USR PLUS va depune cel mai târziu luni moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu. Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a anunţat joi că miniştrii desemnaţi de partidul său vor demisiona doar dacă moţiunea pică în Parlament.

USR PLUS depune moţiunea împotriva lui Cîţu cel mai târziu luni. De altfel, Dan Barna a dat de înţeles că miniştrii USR PLUS vor rămâne în Guvern, chiar dacă alianţa va depune o moţiune de cenzură împotriva Executivului condus de Florin Cîţu.

Declaraţiile copreşedintelui USR PLUS vin în contextul scandalului din coaliție declanșat după demiterea lui Stelian Ion de la Ministerul Justiției.

„Dacă moțiunea de cenzură pică și premierul Florin Cîțu dovedește că are susținere parlamentară, înseamnă că noi suntem cei care greșim, ne retragem din guvernare și, bineînțeles, guvernează mai departe, pentru că are susținere parlamentară. Dacă moțiunea trece și cabinetul Florin Cîțu este demis, președintele va propune un nou premier și coaliția poate să funcționeze, pentru că partea cu adevărat importantă pentru România este guvernarea pe anii următori”, a spus Dan Barna, la Digi24.

Citeşte şi: George Simion, despre depunerea moțiunii împotriva Guvernului Cîțu: „Nu îmi place în mod deosebit de Dan Barna, dar ar trebui să înghițim și noi niște broaște”