Raluca Turcan, despre depunerea moţiunii: Strategia PSD-ALDE era să scurteze dezbaterile şi să blocheze negocierile

Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte PNL, a explicat, vineri, la Alba Iulia, că s-a decis ca moţiunea de cenzură să fie depusă vineri, deşi a fost anunţată de două zile, pentru că strategia celor de la PSD - ALDE era să scurteze dezbaterile, să blocheze negocierile şi să se ajungă cât mai rapid la vot.

RomaniaTV.net
14 dec. 2018, 15:11
Raluca Turcan, despre depunerea moţiunii: Strategia PSD-ALDE era să scurteze dezbaterile şi să blocheze negocierile

„Ideea iniţială a celor din PSD – ALDE era să comaseze toate temele constituţionale referitoare la moţiunea de cenzură pentru a scurta dezbaterile şi pentru a ajunge cât mai rapid la vot, astfel încât să blocheze negocierile şi, până la urmă, presiunea publică pusă pe parlamentari de a se delimita de acest guvern ruşinos. Şi atunci, soluţia lor era, dacă depuneam moţiunea miercuri, să fie organizată sesiunea de citire joi sau vineri şi votul luni. Noi am decis atunci să depunem, să înregistrăm efectiv mai târziu, astfel încât opinia publică să discute despre textul moţiunii (…), să se audă argumentele opoziţiei împotriva guvernului şi calendarul să fie unul de gen citire luni şi vot, probabil, joi”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan.

Ea a precizat că moţiunea de cenzură, în cazul de faţă „anunţată acum două zile” şi înregistrată oficial vineri la Camera Deputaţilor, este cel mai important instrument parlamentar pe care un partid de opoziţie îl are la dispoziţie pentru a înlătura un guvern.

„Moţiunea de cenzură permite parlamentarilor responsabili să salveze România şi nu sunt cuvinte mari, pentru că România, realmente, trebuie salvată din declinul economic şi instituţional la care este supusă astăzi. Economia ‘merge în gard’, ne apropiem cu paşi repezi de o nouă criză economică dacă la nivel de guvernare rămânem cu această neputinţă şi incompetenţă pe care o manifestă guvernul Dragnea – Dăncilă -Tăriceanu”, a conchis prim-vicepreşedintele PNL.

Moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!”, iniţiată de PNL, USR şi PMP, a fost depusă, vineri, la Parlament. Documentul este semnat de 163 de parlamentari.

Citeşte şi: Florin Iordache, despre prezenţa parlamentarilor PSD la moţiunea de cenzură: Va fi o decizie luni