Raluca Turcan: „Diminuarea subvenţiei pentru asigurările sociale nu înseamnă reducerea bugetului alocat Ministerului Muncii”

Bugetul Ministerului Muncii va fi diminuat cu 3,3 miliarde de lei, cu 530 de milioane de lei mai mult decât era prevăzut în primul draft al rectificării bugetare, dar ministrul Raluca Turcan explică acest lucru prin faptul că s-a diminuat subvenţia statului pentru asigurări sociale.

09 aug. 2021, 20:10
Raluca Turcan: „Diminuarea subvenţiei pentru asigurările sociale nu înseamnă reducerea bugetului alocat Ministerului Muncii”

Propunerea de rectificare bugetară pentru Ministerul Muncii prevede diminuarea cu 3,3 miliarde de lei a subvenţiei acordate de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale, fapt care reflectă creşterea veniturilor colectate din contribuţiile angajaţilor, a scris, luni, pe Facebook, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

„În acest moment, BASS (Bugetul Asigurărilor Sociale şi de Sănătate, n.r.) nu mai are nevoie de subvenţia de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei. Creşterea investiţiilor cu 32,4% faţă de perioada similară a anului trecut şi măsurile de susţinere a mediului de afaceri – măsurile pentru angajaţi şi angajatori, flexibilizarea muncii, debirocratizarea, digitalizarea relaţiilor de muncă au avut impact şi asupra pieţei muncii, astfel încât, din ianuarie până acum, s-au înregistrat un număr de 120.000 noi contracte active şi tot atâtea persoane nou intrate pe piaţa muncii”, a precizat Turcan.

Raluca Turcan susţine că bugetul Ministerului Muncii nu a scăzut, de fapt

Ministrul de resort a adăugat că „diminuarea subvenţiei de la bugetul de stat nu înseamnă reducerea bugetului alocat Ministerului Muncii”, iar „sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale şi a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale şi vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca până acum”.

Turcan a menţionat, totodată, că în propunerea de rectificare a bugetului Ministerului este prevăzută şi o creştere de 547 milioane de lei pentru echilibrarea bugetului de şomaj, „ca efect al majorării cheltuielilor pentru aplicarea măsurilor active destinate angajaţilor şi angajatorilor”.

Citeşte şi: Exclusiv! Cum arată jaful din bani publici la Sectorul 1! Clotilde Armand plăteşte pe un post de pază aproape 2.000 de euro pe lună! Paznicii câştigă maxim 1.600 Ron! Firma Pols Security, beneficiara unui contract mamut peste 1,2 milioane de euro fără licitaţie pentru a păzi şcolile, pieţele şi Primăria Sectorului 1