Raluca Turcan îl invită pe ministrul Justiţiei la grupurile PNL pentru discuţii privind graţierea

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, îl invită pe ministrul Justiției, Florin Iordache, să participe marți la ședința grupurilor parlamentare ale liberalilor pentru discuții privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

30 ian. 2017, 11:43
Raluca Turcan îl invită pe ministrul Justiţiei la grupurile PNL pentru discuţii privind graţierea

„Îi adresez public Ministrului Justiției, Florin Iordache, invitația de a participa la ședința grupurilor parlamentare reunite ale PNL, care va avea loc marți, începând cu ora 16.00, la Parlament. Cu această ocazie, Ministrul Justiției va putea prezenta motivele pentru care dorește continuarea procedurilor pentru promovarea inițiativelor care privesc grațierea și modificarea Codului Penal”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Citeşte şi: Gigi Becali susţine graţierea „pentru toată lumea”: „O să fie crime în puşcării din gelozie”

În cadrul şedinţei, parlamentarii PNL își vor putea prezenta argumentele pentru care Ministerul Justiției trebuie să renunțe la modifiarea legilor justiţiei, catalogat de Turcan „un demers legislativ, care depășește cadrul de competență al Guvernului, atât din punct de vedere al mandatului primit în Parlament pe baza programului de guvernare, cât și din punct de vedere constituțional”.

Preşedintele PNL speră că Ministrul Justiției va da curs invitației, „dovedind măcar în mod formal deschiderea către dezbaterea parlamentară și dialogul cu partidele de Opoziție”.

CITEŞTE ŞI: Florin Iordache: Criminalii şi violatorii de peste 60 de ani nu vor ieşi din închisori. Unde se construiesc noi penitenciare