Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL, iar Violeta Alexandru, pe Ludovic Orban: „Este nevoie de curaj în acţiunea politică”

Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu pentru conducerea PNL. Ministrul Muncii consideră că "este nevoie de curaj în acţiunea politică pentru a produce o schimbare de substanţă în România", explicând că din acest motiv a decis să îl susţină pe actualul premier.

30 mai 2021, 20:47
Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL, iar Violeta Alexandru, pe Ludovic Orban: „Este nevoie de curaj în acţiunea politică”
Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL

Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu pentru conducerea PNL. „Un real exerciţiu democratic intern va da PNL energia si forţa necesare pentru a duce la bun sfârşit reformele aşteptate de români.

Este nevoie de curaj în acţiunea politică pentru a produce o schimbare de substanţă în România şi de aceea am decis să îl susţin pe Florin Cîţu în competiţia pentru conducerea Partidului Naţional Liberal.

Sper să fie o competiţie politică fair-play, cu o dezbatere centrată pe proiecte iar, în final, să fim uniţi, toţi membrii PNL, în jurul direcţiei înainte pe care o decidem la Congres.

Îi doresc succes lui Florin Cîţu şi îl asigur de sprijinul meu, iar colegilor mei, din partid şi de la guvernare, le doresc şi ne doresc curaj, să facem ceea ce românii aşteaptă de la noi„, susţine Raluca Turcan, duminică, într-o postare pe Facebook.

Raluca Turcan îl susţine pe Florin Cîţu pentru conducerea PNL

Ea afirmă că, „niciodată în ultimii 30 de ani, PNL nu a fost într-o poziţie mai bună să schimbe România„.

Avem două trimestre de creştere economică, după o criză majoră de sănătate şi economică, pe care încă nu am depăşit-o complet. Avem banii europeni din PNRR şi un cadru de reforme pe care le-am început şi pe care, dacă găsim curaj să le ducem la capăt, am schimba ţara în bine, aşa cum nu a fost vreodată posibil în 30 de ani.

Avem parteneriatul cu preşedintele Iohannis şi toată susţinerea de la nivelul Uniunii Europene. Un real exerciţiu democratic intern va da PNL energia si forţa necesare pentru a duce la bun sfârşit reformele aşteptate de români„, adaugă Raluca Turcan.

Citeşte şi: Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL: „Partidul are nevoie de un suflu nou” VIDEO

Violeta Alexandru îl susţine pe Ludovic Orban

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţă că îl susţine pe Ludovic Orban la şefia partidului, „singurul care s-a opus împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta şi care a suferit politic pentru verticalitatea lui„.

Eu nu mi-aş face un proiect politic cu oameni care, de la momentul în care aveau nevoie de sprijin politic până ieri, fără să li se fi cerut, se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu durează niciodată„, afirmă Violeta Alexandru.

Dacă: – mi-ar fi teamă că doar agăţându-mă de o funcţie publică/politică contez şi eu în spaţiul public,- Ludovic Orban m-ar fi împiedicat cu ceva, pe mine, de câţiva ani membru PNL, să cresc natural în partid, prin forţele mele, inclusiv prin câştigarea încrederii membrilor, a colegilor pe care îi încurajez să creadă, în primul rând, în ei, să lucreze în echipă, să nu fie egoişti, – aş fi un om influenţabil, – aş fi nesigură pe mine că sunt capabilă să las ceva, cât de puţin, în urmă, prin muncă şi corectitudine, – nu aş avea experienţă de management de echipe care mă ajută să pot discerne între oameni serioşi şi oameni cărora nu le place munca susţinută ci şmechereala şi şefia pentru că vor confort, – nu aş avea încredere că lipsa de caracter îi doboară, mai devreme sau mai târziu, pe cei care nu au substanţă, – dintr-un motiv sau altul mi-ar fi constrânsă  libertatea de a lua decizia pe care o simt corectă – adică nu aş fi un om de caracter ci o oportunistă, probabil că aş fi astăzi un om chinuit, care caută disperat soluţii care să îi garanteze că rezistă în politică„, afirmă Violeta Alexandru, duminică, într-o postare pe Facebook.

Ea adaugă că „nu este cazul„.

Eu nu mi-aş face un proiect politic cu oameni care, de la momentul în care aveau nevoie de sprijin politic până ieri, fără să li se fi cerut, se gudurau până la exagerare prin tot felul de promisiuni de loialitate. Un asemenea proiect nu durează niciodată.

Marile idei şi programe se pun în practică prin oameni. Dincolo de wow, contează seriozitatea, liberalismul practicat, nu declarat şi tăria de a te uita, în primul rând, la cum poţi face bine pentru oameni, punându-te pe tine pe planul doi. Aceste lucruri se văd pentru cine vrea să vadă„, susţine Violeta Alexandru.

Preşedintele PNL Bucureşti anunţă că îl susţine pe Ludovic Orban la preşedinţia partidului.

Votez Ludovic Orban la congresul din toamnă al PNL, singurul care s-a opus împrietenirii cu PSD din respect pentru alegătorii de dreapta şi care a suferit politic pentru verticalitatea lui.

Ştiu că înţelege schimbările şi că respectă mesajul de îmbinare a experienţei cu noi perspective, mesajul de respect pentru cei care au tras pentru partid şi pentru România în cele mai grele momente, atunci când partidul decăzuse cu noutatea şi prospeţimea. Aceste lucruri care vorbesc singure despre el îl vor duce la victorie în toamnă„, conchide ea.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au anunţat candidatura la şefia PNL.