Raluca Turcan insistă: Spunem „La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie

Raluca Turcan şi-a editat postarea în care ura "La mulţi ani" unei personalităţi decedate, dar susţine că nu a greşit, după ce internauţii şi-au amintit toate gafele ministrul Muncii din ultimii ani.

26 iul. 2021, 21:40
Raluca Turcan insistă: Spunem „La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie

Raluca Turcan a revenit cu o postare pe Facebook, în care își apără urarea de ”La mulți ani!” adresată lui Samuel von Bruckenthal, care a decedat în 1803.  Ea nu explică, însă, de ce și-a editat postarea și a eliminat urarea respectivă.

Precizările făcute de Raluca Turcan:
Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească.
Așadar,
Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.
Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.
Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.
Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.
PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!

Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803
Raluca Turcan, ministrul Muncii, a scris pe pagina sa de Facebook o postare comemorativă, cu ocazia zilei în care s-a născut baronul Samuel von Bruckenthal, o importantă personalitate a Sibiului. Acesta a decedat în anul 1803.

Turcan și-a editat, în cele din urmă, postarea, eliminând urarea aniversară.

Reacțiile internauților, la postarea ministrului Raluca Turcan continuă să curgă:

– Nici „casă de piatră” n-ar strica să-i uraţi, cred.

– Măcar dumneavoastră si cei din coaliția PNL + USR plus știți care e formula pentru aria cercului.

– Vai de tine! Vai de noi!

– Până la urmă, i-a zis cineva că omul e dus de mult?

– Da’ la botezul dânsului ați participat?

– La mulți ani, sănătoși!

– Aceste cuvinte ne doare.

– Poți șterge da nu poți ascunde.

– Să-l țineți de mână când suflă în lumânări!

Ministrul Raluca Turcan a gafat de mai multe ori de când se află în Guvern. Recent, a spus că se vor pensiona 1,8 milioane de decreţei în plus, pentru că a fost un ”boom economic”: ”Constatând că deficitul la bugetul de asigurări sociale este de 16 miliarde, că presiunea pe bugetul de anul viitor este de aproximativ 40 şi ceva de miliarde, că această presiune este în creştere, că urmează în perioada următoare să se pensioneze aproximativ 1,8 milioane de decreţei în plus, pentru că a fost boom-ul economic, am reuşit să obţinem un angajament al coaliţiei de guvernare, în care să ne asumăm reforma sistemului public de pensii”.

Tudose o ironizează pe Raluca Turcan. „Când eşti prost de mic…”

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD, o ironizează pe Raluca Turcan, după ce aceasta i-a urat „La mulţi ani!” baronului Brukenthal: „Faptul că omu’ a murit acum peste 200 de ani este doar un amănunt”.

„Când eşti prost de mic.. când te faci mare doar te joci! O mai ţineţi minte pe doamna care avea dificultăţi majore în a-şi aduce aminte ce vârstă are? Oscilând între 27 şi aproape 40…Dar pe autoarea lu’: să-nu-ne-culcăm-vii-şi-să-ne-trezim-morţi? Daaaaaa! Raluuuuca Turcan!!! Noul val PNL! Loveşte din nou: îi urează la mulţi ani baronului von Brukenthal! Faptul că omu’ a murit acum peste 200 de ani este doar un amănunt… Această diafană fiinţă este colegă de coaliţie cu Bulai de pe la USR PLUŞ. Ăla care-i ura la mulţi ani lui Mihai. Mihai Eminescu”, scrie pe Facebook Mihai Tudose.

El atenţionează că nu se spune „La mulţi ani” unei persoane decedate. „Ăştia care nu au aflat încă faptul că nu se spune la mulţi ani unei persoane decedate… ne conduc!!! Ăştia vor să implementeze România Educată… Singura problemă cu aceşti analfabeţi funcţionali contemporani nu o reprezintă numărul lor! Ci faptul că sunt foarte bine în aşa fel încât indiferent ce vrei sa faci… dai de unu’!!! Ţine-o aşa, Ralu! Nu ceda! Reformaţi şi PNL! Luaţi puterea! Impuneţi-vă adevărurile: la mulţi ani la deces şi veşnică pomenire la naştere! E plină lumea de oameni răi… dar nu te lăsa, arată-ne cât de des poţi că acolo este locul tău, la guvernare!!! Odihnească-ne-n pace pe noi ceilalţi….. P.S. Tocmai a anunţat şi Barna că reformele promise în campanie se amână până după Congresul PNL!!!! O nouă confirmare a vorbei străvechi: mama proştilor e mereu gravidă! Mă rog, la ei se poate şi tatăl”, conchide Tudose.

Citeşte şi

EXCLUSIV | Raluca Turcan: „Sistemul de pensii publice este retrograd. În momentul de faţă nu mai este sustenabil”


loading...