Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803

Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803.

26 iul. 2021, 19:04
Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803

Raluca Turcan a editat ulterior postarea de pe pagina sa de Facebook, dar capturile erau deja făcute şi au împânzit internetul, urmând un val de ironii la adresa ministrului Muncii.

„Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!”, a scris ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Raluca Turcan ii ureaza "La multi ani!" lui Brukenthal

În mod evident, editarea postării a fost un nou motiv pentru care utilizatorii Facebook au criticat-o şi ironizat-o pe vicepreşedinta PNL, majoritatea considerând că nu şi-a asumat greşeala făcută şi, mai mult, a încercat s-o ascundă, chiar dacă era clar că deja fusese observată şi taxată de mai multe persoane.

Citeşte şi: Dan Barna, despre execuţia bugetară în ministerele conduse de USR-PLUS: „Lucrurile arată bine. Nu s-a discutat în coaliţie rectificarea bugetară, doar în guvern”