Raluca Turcan îşi doreşte unificarea dreptei, dar fără PMP

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, deputatul Raluca Turcan îşi doreşte o unificare a dreptei fără Partidul Mişcarea Populară şi fără implicarea lui Traian Băsescu, în acord cu preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Klaus Johannis.

RomaniaTV.net
20 iun. 2014, 10:18
Raluca Turcan îşi doreşte unificarea dreptei, dar fără PMP

Întrebată dacă este de acord cu afirmaţia lui Johannis care a spus recent că nu îşi doreşte o alianţă cu PMP, Raluca Turcan a răspuns: „Sunt de acord cu declaraţiile domnului Johannis în legătură cu proiectul de unificare a dreptei. Nu mă aplec în mod special asupra subiectului legat de PMP, ci a faptului că unificarea dreptei trebuie să se facă în jurul unui proiect pentru români şi nu împotriva unor personaje, o lecţie pe care suntem datori să o învăţăm din tot ceea ce a însemnat mutare politică importantă în România, până acum. Cele mai multe proiecte politice în România au fost împotriva cuiva şi mai puţin pentru români”.

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Johannis, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, la finalul reuniunii regionale a formaţiunii politice, că unificarea dreptei se va face fără Traian Băsescu, subliniind că nu va avea loc o alianţă cu PMP.

„Nu vom face alianţă cu PMP. Nu ne interesează, noi facem unificarea dreptei, fiindcă aşa dorim noi, din Partidul Naţional Liberal şi Partidul Democrat Liberal. Această unificare a dreptei nu se face, în niciun caz, pentru Băsescu, nu se face împotriva lui Băsescu, se face pur şi simplu fără Băsescu”, a susţinut Klaus Johannis.

Politicianul liberal şi-a exprimat convingerea că PNL şi PDL vor avea un candidat puternic la Preşedinţia României, care va reuşi să capaciteze alegătorii să voteze pozitiv şi „nu pentru a alege răul cel mai mic”.

„Noi credem că vom avea un candidat puternic care convinge şi face ca aceste alegeri să fie unele cu un imbold pozitiv şi nu de imbold ‘să alegem răul cel mai mic’, ci să alegem pe cel care e mai bun. Eu cred că avem forţa politică pentru a convinge o parte suficientă de electorat că noi, de data aceasta, ştim ce vrem”, a accentuat Klaus Johannis.