Raluca Turcan: Mihai Răzvan Ungureanu va fi parte a construcţiei de dreapta

Vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), deputatul Raluca Turcan, susţine că preşedintele Forţei Civice (FC), Mihai Răzvan Ungureanu, va contribui la construcţia dreptei unite în România pentru că 'este un om înţelept, care nu va destrăma dreapta', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
06 iun. 2014, 16:17
Raluca Turcan: Mihai Răzvan Ungureanu va fi parte a construcţiei de dreapta

‘Cred că orice lider de dreapta responsabil, trebuie să pună umărul la această construcţie, făcută în jurul PDL şi PNL. Forţa Civică probabil că se va regăsi într-o formulă sau alta în această construcţie. De aceea, inclusiv candidatul la Preşedinţie, Mihai Răzvan Ungureanu, cred că va intra în acelaşi mecanism de selecţie a prezidenţiabilului dreptei. Îl cunosc pe Mihai Răzvan Ungureanu şi ştiu că este un om înţelept, care nu va destrăma dreapta şi nu va pune mai presus orgoliul personal, ci va pune mai presus viitorul României. Mihai Răzvan Ungureanu va fi parte a acestei construcţii de dreapta’, a declarat, vineri, Raluca Turcan.

Aceasta consideră că Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu şi Klaus Iohannis se pot considera, pentru moment, prezidenţiabili.

‘Până când nu se finalizează criteriile şi desemnarea candidatului de dreapta, oricare din aceste persoane, Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Klaus Iohannis se poate considera prezidenţiabil şi poate să îşi facă o campanie de prezidenţiabil. După ce se încheie procesul, punem punct, stabilim unicul candidat, dacă există voinţă politică şi mergem mai departe cu un singur candidat. Dacă nu, o să rămână dreapta fracţionată, o să le arătăm oamenilor că nu am înţeles nimic din ceea ce şi-au dorit la vot’, a spus Raluca Turcan.

Deocamdată, în PDL nu s-a discutat de susţinerea candidaturii la Preşedinţia României a liderului interimar al PNL, Klaus Iohannis, candidat la şefia partidului. Raluca Turcan îl consideră pe Iohannis favorit să preia funcţia de preşedinte al PNL.

‘Nu a fost un subiect în PDL (susţinerea candidaturii lui Iohannis la Preşedinţie – n.red.), pentru că nu considerăm că în momentul acesta susţinerea la Preşedinţie a domnului Klaus Iohannis, trebuie să fie un subiect în PDL. În primul rând trebuie să se termine alegerile în PNL. Iar în privinţa candidaturii la preşedinţia PNL a lui Klaus Iohannis, eu pot să afirm că domnul Klaus Iohannis pleacă cu prima şansă la preşedinţia PNL şi în acelaşi timp că este exponentul grupării din PNL care vrea proiectul dreptei unite şi nu înghiţirea PNL de către PSD. De aceea, aşteptăm cu speranţă finalizarea alegerilor din PNL’, a constat Raluca Turcan.

Întrebată dacă e posibilă candidatura la Preşedinţia României a europarlamentarului Mircea Diaconu, Raluca Turcan a răspuns că este posibil ca acesta să candideze la funcţia supremă în stat.