Raluca Turcan: Moţiunea „România liberală”, susţinută de Florin Cîţu, este una a modernizării PNL şi a României

Raluca Turcan, vicepreședintele PNL, spune că Moţiunea „România liberală”, susţinută de Florin Cîţu în alegerile interne, este una a modernizării PNL şi a României.

20 aug. 2021, 20:09
Raluca Turcan: Moţiunea „România liberală”, susţinută de Florin Cîţu, este una a modernizării PNL şi a României

Deși Raluca Turcan nu a fost prezentă la depunerea oficială a candidaturii lui Cîțu la șefia PNL, aceasta s-a declarat o susținătoare a premierului.

„Motiunea „Romania liberala” sustinuta de Florin Citu este motiunea modernizarii PNL si a modernizarii Romaniei, iar reformele demarate la Ministerul Muncii sunt piatra de temelie pentru reforma statului”, afirmă Raluca Turcan.

„Reusita acestei motiuni pentru PNL se va vedea in alegerile din 2024. Florin Citu si echipa pe care a creat-o in aceste saptamani vor castiga alegerile in PNL si vor face, alaturi de partenerii din actuala Coalitie, o buna guvernare a Romaniei – pentru ca aceasta este prioritatea si aceasta este asteptarea romanilor. Romanii sunt satui de promisiuni, singurele garantii reale sunt faptele, iar faptele arata ca guvernul Citu a reusit lucruri importante”, a transmis Turcan.

„In primul rand am intervenit rapid si corect cu masuri de sustinere a companiilor si pentru protejarea locurilor de munca in pandemie: 7,3 miliarde de lei, masuri active care au functionat pana la jumatatea acestui an. Aceasta a fost baza pentru cresterea economica de 13,6% pe trimestrul 2 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In plus, ultimele 7 luni au insemnat o crestere de 120.000 de noi contracte de munca. Aceste rezultate economice arata ca guvernul Citu a actionat corect si ne ofera certitudinea unei evolutii economice bune in acest an, dupa o criza economica dura anul trecut si in conditiile in care ne confruntam cu presiuni economice globale majore determinate de dezechilibrele in lanturile de aprovizionare si de cresteri record ale preturilor la materiile prime”, continuă Raluca Turcan.

În cadrul PNRR, componenta de redresare după criză și de reziliență este dublată de componenta de reforme, mai spune vicepreședintele PNL.

„Aceste reforme garantează că investițiile nu mai sunt doar investiții pe hârtie, cum s-a întâmplat de multe ori în trecut, ci vor aduce cu adevărat bunăstare. – PNRR presupune o alocare de 368 de milioane de euro pentru reforme în domeniul muncii și protecției sociale. Alocarea pentru reforma sistemului de pensii urmareste un nou cadru legal echitabil, predictibil și sustenabil, iar banii vor merge concret către susținerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate în plată, respectiv către servicii electronice avansate prin digitalizarea Casei Naționale de Pensii Publice și a structurilor teritoriale. Exista, de asemenea, o alocare consistenta pentru dezvoltarea componentei de infrastructură socială: reforma sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități si dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii. Tot prin PNRR venim cu fonduri pentru partea de ocupare, formalizarea muncii și dezvoltare a economiei sociale, iar in cadrul Pilonului II – Transformarea digitală – raspundem nevoii de digitalizare si venim cu fonduri pentru digitalizarea ANOFM, Inspectiei Muncii si ANPIS”, precizează Turcan.

Raluca Turcan susține că „rezultatul concret al acestor actiuni se va vedea în final in buzunarele românilor, prin creșterea veniturilor, după reformele din domeniul pensiilor și salarizării publice si intr-o mai buna functionare a sistemelor publice, cum este cel al asistentei sociale”. „Prin toate aceste masuri modernizam Romania, asta este baza platformei „Romania Liberala” sustinuta de Florin Citu, viitorul presedinte al PNL”, încheie Turcan.