Raluca Turcan: Nu e momentul să punem cuţitele pe masă. Trebuie ţinute în teacă până după alegeri

Deputatul PDL Raluca Turcan susţine că nu se impune organizarea unei Convenţii Naţionale a PDL într-o perioadă electorală. "Nu cred că este momentul să se pună cuţitele pe masă. Eu cred că acestea trebuie ţinute în teacă până după alegeri", a declarat Turcan la RFI.

RomaniaTV.net
29 mart. 2012, 09:32
Raluca Turcan: Nu e momentul să punem cuţitele pe masă. Trebuie ţinute în teacă până după alegeri

Turcan crede că o Convenţie ar acutiza tensiunile din partid, într-un moment în care PDL trebuie să fie cât mai unit.

„Este evident că în PDL s-au acumulat tensiuni şi aceste tensiuni în general se acumulează în perioadele electorale, pentru că toţi oamenii se raportează la partid mult mai mult în cheie electorală (…) Ar fi bine ca toţi membrii PDL şi mai vechi şi mai noi şi mai uşori şi mai grei să încerce să găsească în această perioadă tensionată o limbă comună şi o direcţie clară. Nu cred că este momentul să se pună cuţitele pe masă. Eu cred că acestea trebuie ţinute în teacă până după alegeri, tot partidul să se mobilizeze pentru aceste alegeri, iar după un scrutin electoral se poate discuta ce a fost bine sau rău şi să căutăm responsabilii şi vinovaţii”, a argumentat deputatul PDL.

Convocarea forului suprem al PDL ar fi oportună doar în condiţiile în care partidul a traversat testele electorale ale acestui an. „Un congres extraordinar în acest moment ar avea la bază o puternică încărcătură emoţională. Eu cred că după un scrutin electoral sau două, evaluările la congres pot fi obiective. Opţiunea mea este ca un asemenea congres să fie organizat atunci când avem la dispoziţie şi criteriile”, spune Raluca Turcan.

Raluca Turcan i-a luat apărarea premierului Ungureanu în faţa criticilor pe care i le-a adus preşedintele PDL Buzău, Cezar Preda. „Cred că unii colegi s-au lăsat duşi de val şi au început să-l critice pe premierul Ungureanu. Dacă noi între noi, în partid, putem să ne mai aruncăm câte un cuţit în spate, că vorba aceea, ne ştim, cunoaştem şi tehnicile, dacă începem să aruncăm cuţite în premier, atunci mai bine stăm liniştiţi acasă la următoarele alegeri!”, a avertizat democrat-liberala adăugând că Ungureanu reprezintă chiar un mijloc prin care PDL poate obţine un scor mai bun în alegeri.

Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a declarat, miercuri, într-un interviu pentru Mediafax, că pentru situaţia în care se află acum PDL este responsabilă actuala conducere a partidului, în frunte cu preşedintele Emil Boc, dar că premierul Ungureanu a contribuit la reacţiile din ultimele zile.

Deputatul PDL susţine că informaţia privind ieşirea premierului din şedinţa de luni a coaliţiei a fost lansată chiar de acesta în spaţiul public, ceea ce a determinat reacţii în partid, mai ales la nivel local.

„Eu îl fac şi pe domnia sa (premierul Ungureanu – n.r.) responsabil la ceea ce se întâmplă în PDL în ultimele două zile. Şi aici este vorba de o maturitate politică de care nu ai voie să nu dai dovadă, nu ai voie să te aşezi pe o funcţie. O asemenea atitudine, o asemenea reacţie a condus în spaţiul pedelist românesc, mai ales în zona celor 1.160 de primari, un cataclism”, a afirmat Cezar Preda.