Raluca Turcan nu se lasă. Ministrul Muncii vine cu noi explicaţii după mesajul de „La mulţi ani” pentru baronul von Brukenthal: Nu sunt nici arogantă, nici ruptă de realitate, nici inutilă!

Raluca Turcan vine cu şi mai multe explicaţii, după valul de ironii generat de un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal.

27 iul. 2021, 15:19
Raluca Turcan nu se lasă. Ministrul Muncii vine cu noi explicaţii după mesajul de „La mulţi ani” pentru baronul von Brukenthal: Nu sunt nici arogantă, nici ruptă de realitate, nici inutilă!

Raluca Turcan nu se lasă. Ministrul Muncii susţine că cei are au criticat-o pentru postare nu cunosc că în domeniul cultural se folosește această urare.

Raluca Turcan nu se lasă. Ministrul Muncii vine cu noi explicaţii după mesajul de „La mulţi ani” pentru baronul von Brukenthal

„Nu sunt nici arogantă, nici ruptă de realitate, nici inutilă, așa cum unii s-au grăbit să aprecieze un mesaj postat cu ideea de a scoate în evidență un uriaș avantaj pe care județul pe care îl reprezint îl are, și-anume nașterea baronului von Brukenthal.

De aici și până la necunoașterea că în domeniul cultural atunci când se aniversează ani de la naștere se folosește sintagma „La mulți ani”. „La mulți ani, Mihai Eminescu”, „La Mulți ani, Kant”, „La mulți ani” alți oameni de cultură, pentru că se serbează valoarea culturală lăsată în urmă de cei pe care îi celebrăm, e o cale foarte lungă”, a declarat ministrul Muncii.

De atlfel, guvernanta PNL a venit cu  precizări imediat ce mesajul transmis de ea s-a viralizat pe reţelele de socializare şi mii de comentarii au început să apară.

„Sunt nevoită să fac câteva precizări acum, cu întârziere, pentru că am fost blocată într-o întâlnire la Constanța timp de mai multe ore. Nu mi-am putut imagina interpretările de pe pagina de Facebook. Acesta este mesajul meu pentru oamenii de bună-credință care vor să îl citească. Așadar, Spunem “La Mulți Ani, Mihai Eminescu” în fiecare an de 15 ianuarie.
Suntem mândri de moștenirea lăsată nouă, tuturor, prin geniul creator al lui Mihai Eminescu, poetul nepereche al neamului românesc.

Prin acel “La Mulți Ani” de 15 ianuarie marcăm în fiecare an ziua de naștere a marelui poet.

Similar, astăzi, 26 iulie 2021, marcăm 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. La nivel local, moștenirea culturală lăsată de Samuel von Brukenthal va dăinui și ea reprezintă și va continua să reprezinte un motiv de mândrie pentru Sibiu, pentru sibieni și pentru toți oamenii educați din România.
Samuel von Brukenthal este, așadar, aniversat în fiecare an la Sibiu, pe 26 iulie.
Pentru cei care vor sa îl descopere pe Samuel von Brukenthal merită început la muzeul cu același nume. Imaginat chiar de Samuel von Brukenthal, muzeul se află în Piața Mare și va fi deschis de miercuri, de la 9.00.

PS: cât despre baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate și care acum simt din nou nevoia sa se dea deștepți, să nu se panicheze, ca vor avea și ei muzeul lor: MUZEUL JILAVA!
Lor, “La Mulți Ani” cu executare!”, a spus ministrul Muncii.

Citeşte şi: Raluca Turcan i-a urat „La mulţi ani” baronului Samuel von Brukenthal, decedat în 1803


loading...
Partenerii noștri